מתכון לרוּז בְחָלִיב - פודינג אורז

 
למי שמעדיף אפילו יותר מתוק ניתן להוסיף עוד חצי כפית סוכר
למי שמעדיף אפילו יותר מתוק ניתן להוסיף עוד חצי כפית סוכר צילום: יח"צ, בועז לביא
 
עודכן 09:19 22/10/2011

לא כולם יודעים, אבל אורז יכול להשתלב נפלא גם בקינוחים. רוּז בְחָלִיב הוא למעשה פודינג אורז מתקתק המתבשל עם חלב, מי ורדים ועלי גרניום ומוגש עם פיסטוקים קצוצים על רקע "פתיתי השלג הלבנים"

 
 
 
 
 

מצרכים (לכ-10 מנות): 

2 ו-1/2 כוסות אורז עגול (לא ריזוטו)

5 כוסות מים

1/2 ליטר חלב

1/2 2 כוסות סוכר

1 כפית מי ורדים (לא תמצית)

3-4 עלי גרניום טריים צרורים בבד גזה (לא חובה)

1 חבילת פיסטוק גרוס גס לקישוט

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את האורז עם חמש כוסות מים כחצי שעה או עד שהאורז רך מאוד.
  • מוסיפים לאורז המבושל ולמים שנותרו חלב, סוכר ואת עלי הגרניום הצרורים.
  • מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה.
  • מסלקים את עלי הגרניום. מסירים מהלהבה, מוסיפים מי ורדים ומערבבים.
  • מחלקים לקעריות הגשה כשהאורז חם (בעת הצינון התערובת מסמיכה ומקרישה).
  •  מקשטים בפיסטוקים ומגישים.

 

המתכון באדיבות בשארה חינאוי - יזם בשר, מסעדן ובעל קצביה.

 

עשה חשק לאורז?

אורז עם פירות יבשים

עלי גפן ממולאים

אורז עם צנוברים

אורז עם אטריות וזיתים

פשטידת אורז

 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.