Herbivoracious - בלוג אוכל צימחוני אמריקאי

 
מייקל נטקין מהבלוג "Herbivoracious"
מייקל נטקין מהבלוג "Herbivoracious" צילום: מתוך הבלוג
 
עודכן 07:20 19/10/2011

הוא צמחוני מטעמים אידיאולוגים (למרות שאישתו אוכלת בשר), הוא משלנו (יהודי, כן?) והוא מת על השילוב של מלוח ומתוק. תכירו את מייקל נטקין, האיש מאחורי הבלוג Herbivoracious. וכמו תמיד 2 מתכונים מתוך הבלוג: לזניה תרד וגבינות ומגדל חצילים מטוגנים בפירורי פנקו

 
 
 
 
 

טעם עולמי - מדור חדש שבו נביא לכם המלצה על בלוגי אוכל מרחבי העולם ששווה להכניס לרשימת המועדפים. אלה שמספקים מתכונים מוצלחים, תמונות מגרות וטקסטים מעוררי תיאבון. מכירים עוד כאלו? כתבו לנו.

 

אין ספק, Herbivoracious הוא אחד הבלוגים הידידותיים למשתמש בהם נתקלנו. הכותב שלו, מייקל נטקין, מאפשר לקוראים להגיע למתכונים בשלוש דרכים שונות: דרך הקטגוריות הנמצאות בצד הימני של הבלוג, דרך תווית כל המתכונים דרכה תגיעו למתכונים לפי הסדר הכרונולוגי בו הועלו והאהוב עלינו ביותר - גלריית מתכונים, ממנה ניתן להגיע לכל מתכון מתוך התמונה שלו (והרי אנו כבר יודעים שטוב מראה עיניים).

 

נעים להכיר 

נטקין הוא מהנדס תוכנה מסיאטל, בעל ואב לשני ילדים, וגם צמחוני מטעמים אידיאולוגים. בנוסף, הוא גם יהודי חובב ישראל שהקדיש 13 פוסטים לביקור שלו בארץ הקודש, בהם תיאר את המקומות בהם ביקר והמסעדות בהן אכל (תוכלו למצוא אותם בלשונית בצד ימין תחת השם ישראל). מכאן שמתכונים רבים מהבלוג הם של מנות שנחשבות "משלנו" - חומוס, סביח ומג'דרה. האחרונה היא הפופולרית ביותר בבלוג, ולמרות שהיא פחות מוכרת בארצות הברית, היא הכניסה כבר כ-75,000 צפיות (בעיקר מגוגל). מלבד האוכל הצמחוני, שכמובן שולט בבלוג, תוכלו להיחשף גם למתכונים טבעוניים וללא גלוטן.

 

 
המג'דרה הפופולרית
המג'דרה הפופולרית צילום : מתוך הבלוג
 

נטקין סיפר לנו שהמתכון הראשון שפירסם בבלוג בשנת 2007 היה לסלט מלפפונים עם קישואים ונענע, ואפילו תמונה לא הייתה לו. "הייתי כל כך נאיבי כשהתחלתי את הבלוג", מעיד נטקין, "זה היה מישמש (כך במקור) של ביקורת מסעדות ומתכונים. לקח לי אולי שנה עד שהתחלתי לכתוב מתכונים כמו שזה נראה היום".

 

"השעועית לא מקבלת מספיק כבוד"

השאלה הכי קשה שניתן לשאול בשלן היא על איזה מאכל לא תוכל לוותר לעולם?, נטקין בחר להתחמק בתשובה אלגנטית: "זה בא בחלקים. יש לי חודש בו אני לא מפסיק לאכול אוכל תאילנדי וחודש אחר שאני אוכל כל יום רק אוכל מקסיקני, הודי או פיצה".

 
השעועית לא מקבלת מספיק קרדיט
השעועית לא מקבלת מספיק קרדיט צילום: מתוך הבלוג

"לפחות בתרבות שלי, שעועית לא מקבלת מספיק כבוד לה היא ראויה. אני אוהב את כל הסוגים ויכול לאכול קערת אורז ושעועית כל יום, ואף פעם לא ימאס לי ממנה", מספר נטקין על המצרך שלדעתו לא מקבל מספיק הכרה, "אני לא יודע אם זה בגלל שיש לה מוניטין כמזון של עניים או כי לאנשים יש בעיה עם המרקם שלה אבל לי זה מאוד טעים, חסכוני ומשמש כבסיס אמיתי לתזונה בריאה. כמובן שהיא צריכה להיות מבושלת היטב כדי לזכות בכבוד הזה. הימנעו משעועית משומרת, מלבד העובדה שהיא מהירה יותר, בישול ביתי בסיר לחץ יהפוך את הטעם והמרקם להרבה יותר טובים".

 
 

תסכולו של בשלן

נטקין מלין על כך שאנשים מתפשרים על פירות לא טובים. "אנחנו לעיתים קרובות מסתפקים באפרסקים בינוניים, תותים ענקיים אבל לא עסיסיים, בננות בטעם של קרטון וכן הלאה. צריך לתת כבוד למוצרים ולאכול אותם כשהם באמת בשלים, בעונה המתאימה וכאלו שגודלו כראוי". אין ספק שהפירות בארץ הן בליגה אחרת מאשר בארה"ב, ואולי מכאן מגיע התסכול של נטקין.

 
שילוב מעניין של מתוק עם מלוח
שילוב מעניין של מתוק עם מלוח צילום: מתוך הבלוג

אחרי יותר משלוש שנים של כתיבת הבלוג שמכיל מעל 250 מתכונים, נטקין עומד להשיק גם ספר מתכונים ב-2012, שזה בהחלט הישג נאה עבור בלוגר ובשלן חובבן. לשאלתנו איזה סוג אוכל הוא לא מעז לנסות הוא ענה: "אני עכשיו מתחיל להתנסות בזרם של המטבח מודרני (מה שאנשים לפעמים קוראים גסטרונומיה מולקולרית). קראתי על זה הרבה, אבל אני לא מנסה מספיק מנות כמו שהייתי רוצה בגלל שהן לרוב דורשות יותר סבלנות, דיוק וציוד ממה שאני יכול לגייס בשעת לילה מאוחרת, שזה הזמן שאני מקדיש לניסיונות הקולינאריים שלי".

 

המלצה שלנו 

השילוב הראוי (והמפתיע): קאפקייקס אגסים עם גבינה כחולה וגם גלידה בייגלה

אתגר קולינרי: כדורי פְריקֶה ורימונים (כי פְריקֶה לא מספיק נפוץ במטבח הישראלי)

קלאסיקה מודרנית: פופקורן מתובל באצות וצ'ילי

 

ואיך אפשר לסיים בלי - שני מתכונים מעולים מתוך הבלוג:

 

לזניה תרד וריקוטה

 

 
לזניה תרד עם גבינות וכרובית
לזניה תרד עם גבינות וכרובית צילום : מתוך הבלוג
 

זה מעט קלישאתי אבל מי לא אוהב לזניה? היא מצוינת כשבאים אורחים כי ניתן להכין אותה מראש וכשהם מגיעים כל מה שצריך זה רק להכניס אותה לתנור ולהתרכז באירוח. 2 טיפים ללזניה מעולה: סוחטים את הנוזלים מהירקות (אחרת היא תשחה בהם) ושמים גבינה מעל כדי שתצא פריכה בסוף האפייה.

 

מצרכים (ל-8 מנות):

1 שקית דחוסה ומלאה בתרד

450 גרם גבינת ריקוטה

2 ביצים

1/2 כפית אגוז מוסקט

בצל חתוך לקוביות

2 שיני שום כתושות

1/2 כרובית חתוכה לפרחים קטנים

800 גרם רוטב עגבניות

גרידה מלימון 1

680 גרם דפי לזניה לא מבושלים (בערך חבילה וחצי)

מלח

פלפל

450 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

115 גרם גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן הכנה:

  • מנקים היטב את עלי התרד. סוחטים ומייבשים היטב.
  • מערבבים את התרד עם הריקוטה ואגוז המוסקט.
  • מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומכניסים פנימה את הביצים.
  • מטגנים את הבצל והשום עם כמות נדיבה של שמן זית. מוסיפים את הכרובית ומטגנים 5 דקות.
  • מוסיפים את רוטב העגבניות וגרידת הלימון, ממליחים ומטגנים 5 דקות נוספות.
  • משמנים תבנית ומתחילים ליצור את הלזניה: שכבת דפי לזניה, רוטב העגבניות, תערובת ריקוטה וגבינת מוצרלה. חוזרים על התהליך כך שנוצרים 4 קומות.
  • מסיימים עם שכבה עבה של פתיתי מוצרלה.
  • אופים בחום של 190 מעלות. ניתן לכסות בנייר כסף בחלק מהזמן כדי שהחלק העליון לא ישרף. במידה ומזלג חודר בקלות והרוטב מסביב מבעבע זה סימן שהלזניה מוכנה.
  • ממתינים 15 דקות ומגישים.

 

 

מגדל חצילים בפירורי פנקו

 

 
גירסת השניצל לצמחוניים - מגדל חצילים בפנקו
גירסת השניצל לצמחוניים - מגדל חצילים בפנקו צילום : מתוך הבלוג
 

אחד המאכלים האהובים עלי בסוף הקיץ, כאשר החצילים והעגבניות במיטבם. עבור הרוטב אני משתמש בעגבניות משומרות וגם בקוביות של עגבניות טריות שמעניקות טעם מנצח לאחר שהן מתבשלות.

 
חציל מטוגן לפני שנערם ונכנס לתנור
חציל מטוגן לפני שנערם ונכנס לתנור צילום: מתוך הבלוג

מצרכים (ל-6 סועדים כמנה עיקרית):

1.8 ק"ג חצילים (3 גדולים או 5 קטנים)

מלח

2 כוסות עגבניות מרוסקות

2 שיני שום כתושות

1 כף שמן זית

1 כוס קמח

4 ביצים טרופות

3 כוסות פירורי פנקו

340 גרם גבינת מוצרלה

2 צרורי בזיליקום טרי קצוץ גס

1 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת

1 ו-1/2 כוסות קוביות עגבניות שרי

 

אופן הכנה:

  • מקלפים ופורסים את החצילים לאורכם לפרוסות עבות של 1.5 ס"מ.
  • מסדרים אותם בשכבות במסננת או על רשת תוך פיזור הרבה מלח על כל שכבה.
  • מניחים מעל החצילים צלחת שמעליה פחיות שימורים (בשביל המשקל) ל-30 דקות כדי שיגירו את הנוזלים. בסיום מנגבים את החצילים מהמלח שנותר.
  • מטגנים את השום בשמן זית ומוסיפים את קוביות העגבניות (אין צורך להוסיף מלח).
  • משמנים תבנית גדולה ומחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • עובדים עם שתי פרוסות חציל בכל פעם: מקמחים את החצילים, טובלים בביצה ולבסוף מצפים בפירורי פנקו, משני הצדדים עד לכיסוי מלא (כמו שעושים שניצלים).
  • מטגנים כ-2 דקות בכל צד על מחבת חמה עם שמן (רק סוגרים ולא מבשלים). מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  • בונים מגדל של 3 שכבות חצילים: על כל פרוסת חציל מניחים כמה כפות רוטב עגבניות, חתיכת מוצרלה, מעט פרמזן וקצת בזיליקום.
  • מכניסים לתנור למשך 20 דקות עד שהגבינה נמסה.
  • להגשה: חותכים עגבניות שרי לחצאים ומערבבים עם שום, בזיליקום ומעט פלפל שחור ומגישים עם מגדל החצילים. 

 

 

לטורים הקודמים:

The Comfort Of Cooking • מתכון לשוקי עוף בדבש ועוגות שוקולד אישיות

veggiebelly • מתכון לבורקס על מקל וקאפקייקס שוקולד-בננה 

 

ויש גם בלוגים כחול-לבן:

מה יש לאכול - טל סורסקי

פשוט מבשל פשוט - יובל שחורי

בייגלה - אוכל אנשים והרבה אהבה

Room for Dessert - עולם הקינוחים של מירי

מתכוניישן - לבשל, לצלם, לאכול ולספר

GourmeTel-Aviv - צחי ורוני מבשלים

מתוקים שלי - שירלי נמש

ביסים - אוכל, אנשים ומה שבינהם

דברים בעלמה - ממטבחה של אשת חיל

אוכל זה טעים - בלוג לממוצעי מטבח

עוגיו.נט - בלוג מתוקים מענג

 

 
עוד כתבות במדור טעם עולמי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.