מתכון למרק קרם ברוקולי

 
לא רק בחורף
לא רק בחורף צילום: דן לב
 
עודכן 08:07 18/10/2011

הגשם עוד לא ממש כאן, אבל החשק הגדול למרק קיים כל השנה. אז רגע לפני שהחורף מגיע, הכינו מרק ברוקולי עשיר עם גבינת עיזים

 
 
 
 
 

4-6 מנות 

 

מצרכים:

1 שקית תפרחות ברוקולי קפואה (800 גרם)

50 גרם חמאה

2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס

3 שיני שום, קצוצות גס

1 גליל גבינת עזים ('פרומעז') חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

5 כוסות (1.2 ליטר) מים מינרליים או מסוננים

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל ושום ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל והשום רכים.
  • מוסיפים ברוקולי, גבינת עזים, מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כרבע שעה, עד שהברוקולי רך.
  • טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

 

המתכון באדיבות שי לי ליפא לחברת "סנפרוסט".

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק עוף עם אטריות ביתיות

מרק בטטה עם בצל ירוק

מרק קרם כרובית

מרק עגבניות עם אורז

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.