מתכון לשטרודל אגסים ובננות מופחת שומן

 
הולך מצוין עם גלידה וניל (אפשר גם מופחתת שומן)
הולך מצוין עם גלידה וניל (אפשר גם מופחתת שומן) צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 19:39 21/10/2011

שטרודל אישי מבצק פילו, שאין בו טיפת שומן, עם מלית אגסים ותפוחים ממותקת בממתיק מלאכותי.

 
 
 
 
 

מצרכים למלית:

1 ק"ג אגסים

2 בננות

2 כפות קורנפלור

3/4 כוס מים

5 שקיות ממתיק מלאכותי

מיץ מ1/2 לימון

1 כפית גרידת לימון

 

לשטרודל:

8 עלים של בצק פילו

4 כפות פירורי עוגיות ללא סוכר

40 גרם חלבון

2 כפות שקדים

 

אופן הכנת המלית:

  • מקלפים ומגלענים את האגסים.
  •  חותכים את האגסים לקוביות ומטפטפים עליהם מעט מיץ לימון למניעת השחמתם.
  • שמים בסיר את האגסים, 5 שקיות ממתיק מלאכותי ו-1/4 כוס מים. מבשלים על אש בינונית עד שהאגסים מתחילים להתרכך.
  • ממיסים ב-1/2 כוס מים שתי כפות קורנפלור ומוסיפים לסיר.
  • מבשלים תוך כדי בחישה זהירה אך מתמדת עד שהמלית מסמיכה (כ- 3 דקות).
  • מצננים מעט ומוסיפים את הברנדי ואת פרוסות הבננות.

 

השטרודל:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • על גיליון נייר אפייה מניחים 2 עלי פילו אחד על השני. מורחים החלבון  בין שני העלים ומפזרים כף פירורי עוגיות.
  • מניחים עוד שני עלים מורחים ביניהם חלבון ומפזרים כף פירורי עוגיות. חוזרים על התהליך עם כל דפי הפילו.
  • מניחים את המילוי בצד אחד של העלים ובעזרת גיליון נייר האפייה מגלגלים לכרוכית. מקפלים היטב את הקצוות ומורחים במה שנשאר מן החלבון.
  • מפזרים מעט מהשבבים.
  • אופים בתנור שחומם מראש למשך כ-30 דקות עד שהשטרודל זהוב שחום. אפשר להגיש חם או קר.

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת מוס גבינה בציפוי פירות יער

קציפת תפוזים ברוטב פטל עם עוגיות

 

 
עוד כתבות במדור בית ספר לאפייה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.