מתכון לקציפת תפוזים ברוטב פטל עם עוגיות

 
ניתן להחליף את עוגיות הלימון גם בעוגיות וניל
ניתן להחליף את עוגיות הלימון גם בעוגיות וניל צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 20:40 21/10/2011

בדיאטה או נמנעים מסוכר? זה המתכון בשבילכם - קציפה בטעם תפוז מעודן עם תחתית של עוגיות לימון ורוטב פטל אדום מעל

 
 
 
 
 

מצרכים לקציפת תפוזים:

2 כוסות מיץ תפוזים

3 כפות תחליף סוכר

3 כפות קורנפלור

3 חלמונים

3 חלבונים

150 גרם שמנת לבישול 10% שומן

1/2 שקית ג'לטין

1/4 כוס מים

 

לרוטב פטל:

150 גרם פטל טרי או קפוא

1 כף קורנפלור

1/3 כוס מים

1 כף ברנדי או ליקר קסיס

1 שקית ממתיק מלאכותי

עוגיות מופחתות קלוריות בטעם לימון  או וניל

 

אופן הכנת קציפת התפוזים:

  • ממיסים ב1/4 כוס מים 1/2 שקית ג'לטין. להשלמת ההמסה שמים במיקרוגל וממיסים למשך 20 שניות נוספות.
  • שמים בסיר את מיץ התפוזים ומביאים אותו לרתיחה.
  • ממיסים כף קורנפלור ב- 1/3 כוס מים, מוסיפים למיץ כשהוא רותח. ממשיכים לבשל עד שמתקבל פודינג סמיך ומסירים מהאש.
  • מוסיפים לפודינג תוך בחישה זהירה את החלמונים.
  • מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף יציב.
  • מקפלים את הפודינג בעודו חם לתוך החלבונים.
  • מקציפים שמנת.
  • מקפלים פנימה את השמנת ותמיסת הג'לטין.

 

רוטב הפטל:

  • שמים בסיר את הפטל - טרי או מופשר ומביאים לרתיחה.
  • ממיסים את הקורנפלור במים ומוסיפים לסיר.
  • בוחשים עד שמסמיך .
  • מוסיפים כף ברנדי או ליקר קסיס.

 

הרכבת המנה:

  • שוברים לתוך כל בסיס גביע יין 2 עוגיות מופחתות קלוריות בטעם לימון.
  • יוצקים עד לגובה 3/4 של הגביע קציפת תפוזים.
  • יוצקים מעל 2-3 כפות מרוטב הפטל.
  • מצננים במקרר עד להגשה.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת מוס גבינה בציפוי פירות יער

שטרודל אגסים ובננות אישי

 

 
עוד כתבות במדור בית ספר לאפייה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.