מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד לבן

 
ניתן לקשט עם שוקולד לבן, פירות העונה או להשאיר אותה צחורה ועדינה
ניתן לקשט עם שוקולד לבן, פירות העונה או להשאיר אותה צחורה ועדינה צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 09:02 20/10/2011

רגע לפני שהבת שלה מגיעה לביקור מרגש בארץ, חיהל'ה מכינה עוגת גבינה מרשימה עם שוקולד לבן ותחתית שמשלבת פתי בר ושוקולד מריר

 
 
 
 
 

שמחה גדולה במשפחתי, בתי ורד וחתני מגיעים ארצה לאחר שלא ראיתי אותם שנה, מאז נסיעתי לקנדה לרגל נישואיהם. על הביקור תוכלו לקרוא בפוסט שכתבתי - טיול לקנדה דרך העין הקולינרית.

 

הפעם הזוג מגיע אלינו לרגל מסיבת חתונה שאנו עורכים להם עם המשפחה והחברים הקרובים ואני חשבתי איזו עוגה תתאים לפינוק בני הזוג והחלטתי ללכת על עוגה צחה לבנה, שטעמה יהא ענוג ורך והחלטתי להכין עוגת גבינה עם שוקולד לבן שהם מאוד אוהבים.

 

עוגת הגבינה שאני משתפת כאן הינה בעצם עוגת גבינה קלאסית אפוייה עם גבינת שמנת ומעט גבינה לבנה 5% לאיזון קל בקלוריות והוספתי לה שוקולד לבן מומס. אם תבצעו את ההוראות במדויק, תצא לכם עוגה גבוהה ללא שקע ועם טעם שפשוט נמס בפה.

 

שימו לב, בהשראת החתונה הקרבה ובאה, הלבשתי את עוגת הגבינה בשלבים, כפי שמעצבים שמלת כלה.

 
בדרך לתנור
בדרך לתנור צילום: חיה אילונה דר

עוגת גבינה ושוקולד לבן

תבנית קפיץ 24

 

מצרכים לבסיס:

150 גרם ביסקוויטים פתי בר

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

50 גרם שקדים טחונים

3 טיפות תמצית שקדים

25 גרם שוקולד מריר קצוץ

 

מצרכים למילוי:

350 גרם שוקולד לבן

125 גרם שמנת מתוקה

500 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינה לבנה 5% מנוקזת מנוזלים

2 כפות קורנפלור

4 ביצים

1/2 כוס סוכר (50 גר')

כף גרד לימון

2 כפות אמרטו (לא חובה)

4 טיפות תמצית וניל משובחת

 

מצרכים לציפוי:

400 גרם שמנת חמוצה (2 גביעים)

50 גרם סוכר דק (4 ו-1/2 כפות)

 

הכנת הבסיס:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • מרסקים את החומרים במעבד מזון, ריסוק גס.
  • משמנים את התבנית ומהדקים את הבסיס לתחתית כשמקפידים לעלות כ-ס"מ בשוליים.
  • אופים 5 דקות, מוציאים ומניחים על רשת צינון.

 

הכנת המילוי:

  • מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-130 מעלות.
  • ממלאים מים בתבנית תנור (בהמשך מניחים במסילה מעל את התבנית שתאפה).
  • בסיר קטן ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה ומצננים.
  • מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר עד שהתערובת תופחת.
  • בקערה מערבבים את הגבינות , גרד הלימון, האמרטו, תמצית הוניל והקורנפלור.
  • מכניסים פנימה את קרם השוקולד ומערבבים.
  • מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת.
  • יוצקים על התחתית האפויה ואופים במשך 55 דקות.
  • מוציאים את העוגה.

 

הכנת הציפוי:

  • מעלים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות.
  • טורפים את השמנת החמוצה עם הסוכר ויוצקים על העוגה.
  • מחזירים לתנור לאפייה של 5 דקות.
  • מכבים את התנור ופותחים מעט את הדלת. מותירים את העוגה לפחות שעה בתנור.

 

 
כל הדרך לעוגת גבינה המושלמת
כל הדרך לעוגת גבינה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.