מתכון לעוגת אפרסמון בחושה

 
עכשיו הם בשיאם
עכשיו הם בשיאם צילום: שירן כרמל
 
עודכן 09:02 21/10/2011

נצלו את העונה הקצרה של הפרי שמסמן את בואו של החורף והכינו עוגת אפרסמון בחושה בניחוח קינמון

 
 
 
 
 

מצרכים:

130 גרם קמח (1 כוס)

35 גרם אגוזי מלך קצוצים (1/3 כוס)

75 גרם ביצים (1.5 ביצה)

65 גרם שמן (1/3 כוס)

55 גרם מים (1/4 כוס)

135 גרם סוכר (1/2 כוס ועוד כף)

1/4 כפית אגוז מוסקט

8 גרם קינמון (1 כפית)

3 גרם אבקת אפיה (2/3 כפית)

1-1.5 אפרסמון מקולף וטחון גס

1/4 כפית מלח

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את הביצים עם הסוכר.
  • מוסיפים את השמן לאט למסה המוקצפת כדי לא להפיל את ההקצפה.
  • מערבבים יחד את הקמח, אגוז המוסקט, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
  • מערבבים את האפרסמון והמים.
  • מוסיפים את החומרים היבשים והמים עם האפרסמון למקצפת הביצים והשמן בהדרגה.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 ס"מ ויוצקים לתוכה את המסה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות 30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מאפינס תמרים

עוגת גבינה עם שוקולד לבן

עוגת חלבה ופיסטוקים

עוגיות חמאה במילוי ריבה

קאפקייקס שוקולד-בננה

עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד

עוגת שיש שוקולד

עוגת לימון עם זיגוג חמצמץ

10 מתכוני השוקולד הפופולריים ביותר

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.