זרעים של בריאות • 3 מתכונים עם קינואה

 
תבשיל קינואה לבנה עם שעועית אזוקי, דלעת וגזר
תבשיל קינואה לבנה עם שעועית אזוקי, דלעת וגזר צילום: נטלי שוינקלשטיין
 
עודכן 08:26 23/10/2011

פשוטה להכנה, מגיעה בלבן, אדום או שחור ומאוד בריאה. הנטורופתית נטלי שוינקלשטיין מגלה את כל סודות הקינואה (הידעתם שהיא איננה דגן?) ומשתפת אתכם ב-3 מתכונים נהדרים: תבשיל קינואה לבנה עם שעועית אזוקי, דלעת וגזר, קינואה אדומה עם צימוקים ושקדים וקינואה עם עשבי תיבול בטטה ודלעת

 
 
 
 
 

למרות שהקינואה משווקת כדגן היא איננה כזו. למעשה, הקינואה היא למעשה זרעים של צמח בעל פרחים ממשפחת הירבוזיים. הצמח מסוגל לגדול בתנאי סביבה קשים גם בהרים בגובה של 4000 מטרים מעל פני הים.

 

הערך התזונתי של קינואה מאד גבוה. מדובר במזון בעל חלבון מלא כלומר כזה המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. בנוסף, בקינואה סיבים תזונתיים, ברזל, מגנזיום וסידן. השימושים בקינואה, ממש כמו בדגנים (אולי בגלל זה הבלבול): תבשילים, מרקים, דייסות, תחליף לאורז ואפילו ניתן להישתמש בה להכנת לחמים ועוגות.

 

רובנו מכירים את הקינואה הלבנה אך ניתן להשיגה בצבע אדום ושחור ולהשתמש בהן באותו האופן שמשתמשים בלבנה. הערכים התזונתיים של הצבעים השונים דומה רק שהאדומה מכילה ליקופן והשחורה מכילה יותר ברזל. טענה שכיחה היא שקינואה לא יוצאת טעימה או שקשה לבשל אותה. הפעם אלמד אתכם איך לבשל ולתבל אותה כך שהיא תצא לכם מוצלחת וכמובן גם טעימה.

 

הטריק בלהפוך את הקינואה לתחליף אורז מוצלח היוצא "אחד אחד" הוא פשוט: כוס קינואה על כוס מים רותחים. מבשלים בסיר סגור למשך 10 דקות שבסיומם פותחים ומערבבים היטב.

 

תבשיל קינואה לבנה עם שעועית אזוקי דלעת וגזר

 

מצרכים:

1 כוס קינואה

1 ו-1/2 כוסות מים רותחים

1/4 כוס שעועית אזוקי

1/3 דלעת מגורדת

1 גזר קטן מגורד

1 בצל לבן קצוץ

2 בצלים ירוקים קצוצים

1 כף שמן זית כתית מעולה

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מכל תבלין: כורכום, חוויג', פפריקה מתוקה ופלפל שחור גרוס דק

1/2 כפית מלח אטלנטי דק

 

אופן הכנה:

  • משרים את שעועית האזוקי לפחות כ-4 שעות במים עם 1/2 כפית סודה לשתייה. הסודה עוזרת לשעועית להתרכך מהר יותר.
  • מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הדלעת, הגזר, הבצל הלבן ושן השום הכתושה.
  • מערבבים היטב ומטגנים 1-2 דקות.
  • מוסיפים את התיבול ואת הקינואה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים.
  • מבשלים 20-30 דקות על אש נמוכה עד שהשעועית האזוקי מוכנה.
  • מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומגישים.

 

 
קינואה עם עשבי תיבול בטטה ודלעת
קינואה עם עשבי תיבול בטטה ודלעת צילום : נטלי שוינקלשטיין
 

קינואה עם עשבי תיבול בטטה ודלעת

הבטטה והדלעת מוסיפות טעם מתקתק ומרקם רך ומענג

 

מצרכים:

1 כוס קינואה

1 כוס מים רותחים

1/2 דלעת קטנה

1 בטטה קטנה

1 בצל ירוק קצוץ

פטרוזיליה קצוצה

שמיר טרי קצוץ (לא חובה)

שן שום כתושה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הקינואה בכוס מים רותחים במשך 10-15 דקות בסיר סגור.
  • לאחר 10 דקות מורידים מהאש ומערבבים היטב.
  • בסיר ניפרד מבשלים את הבטטה והדלעת, עשבי התיבול ושן השום למשך 15 דקות.
  • לאחר 15 דקות מוסיפים תיבול, מערבבים עם הקינואה ומגישים.

 

 
קינואה אדומה עם צימוקים ושקדים
קינואה אדומה עם צימוקים ושקדים צילום : נטלי שוינקלשטיין
 
 

קינואה אדומה עם צימוקים ושקדים

שילוב מעולה שמזכיר את המונה המוכרת של אורז עם צימוקים

 

מצרכים:

1 כוס קינואה אדומה

1 כוס מים רותחים

1 כף שקדים קצוצים

1 כף צימוקים אורגניים

1 כף שמן זרעי ענבים כבישה קרה

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מכל תבלין: כמון, כורכום, פלפל שחור גרוס דק, ומלח אטלנטי גרוס דק

 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים הרותחים והתיבול ומערבבים.
  • סוגרים את הסיר ומבשלים 10-15 דקות.
  • מערבבים היטב, מוסיפים את שאר המצרכים ומגישים.
 
 
עוד כתבות במדור הכי טבעי שיש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.