מתכון לגלילות גבינה וזיתים

 
מערבבים, מגלגלים מכניסים לתנור ומתמכרים לטעם
מערבבים, מגלגלים מכניסים לתנור ומתמכרים לטעם צילום: מתוך האתר של פירגה
 
עודכן 08:18 24/10/2011

מכינים בצק בצ'יק (בלי שמרים) מרדדים וממלאים בתערובת גבינות שיש במקרר. עכשיו כל מה שצריך זה לזרות שומשום ולהכניס לתנור

 
 
 
 
 

מצרכים (ל-16 גלילות):
200 גרם חמאה/מרגרינה
חלמון ביצה
מיכל שמנת חמוצה
3 כוסות קמח

מעט מלח

 

למלית:
150 גרם גבינה צהובה מגוררת

250 גרם גבינה טוב טעם או קוטג'
150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
חלמון ביצה (את החלבון שומרים לציפוי)
10 זיתים מגולענים וקצוצים דק או בצל ירוק קצוץ או שמיר קצוץ דק
4 גבינות משולשות מותכות בכל טעם קצוצות דק
2 עלי עירית קצוצים
מעט שומשום לעיטור

 

אופן הכנה:

  • מעבירים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים עד לקבלת בצק חלק ונעים.
  • יוצרים מהבצק צורה של כדור ומכניסים למקרר לצינון של כשעה.
  • מערבבים את כל חומרי המלית בקערה לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצרים מהבצק נקניק שמן באורך 40 ס"מ ומחלקים אותו ל-16 חלקים שווים בגודלם. (כל חלק בגודל של 2 ו- 1/2ס"מ לערך).
  • מרדדים כל יחידת בצק על משטח מקומח ויוצרים מלבן קטן.
  • מניחים לאורך מלבן הבצק ממלית הגבינה ומגלגלים את הבצק לצורת כרוכית כשם שמגלגלים בלינצ'ס. אחרי גלגול אחד סוגרים את הקצוות וממשיכים לגלגל.
  • מניחים את הכרוכיות על ניר אפיה כשהתפר כלפי מטה ומברישים בחלבון שהוקצף באמצעות מזלג (ניתן להניח את הכרוכיות בצמוד שכן הן לא תפוחות).
  • מפזרים מעל הכרוכיות מעט שומשום ואופים בתנור בחום של 175 מעלות במשך כ-30 דקות או עד להשחמה קלה. מוציאים מהתנור ומגישים חם.

 

לעוד מתכונים מעולים מתוך האתר של פירגה.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

פלפלים ממולאים בבורגול

בטטה ודלעת בדבש ורוזמרין

פיצה בשני צבעים

ניוקי במילוי עגבניות וגבינות

מאפה פתיתים מוקרם

פשטידת פסטה ופטריות

כדורי שוקולד

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.