מתכון למאפה פילו מתוק במילוי קרם וניל

 
יש לתת לקרם להתקרר לפחות 3 שעות לפני המשך הכנת המאפה
יש לתת לקרם להתקרר לפחות 3 שעות לפני המשך הכנת המאפה צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 13:34 23/10/2011

גרסה פשוטה וקלאסית לרולדה מבצק פילו במילוי קרם וניל שניתן לשדרג עם תוספות של שוקולד צ'יפס או צימוקים

 
 
 
 
 

מצרכים -8 מאפים):

8 עלי פילו מופשרים

150 גרם חמאה מומסת

 

לקרם הווניל:

1 ליטר חלב

200 גרם סוכר

1 מקל וניל

2 ביצים

1/2 כוס קורנפלור

1/2 כוס אבקת סוכר

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה

אבקת סוכר

 

אופן הכנת קרם הווניל:

  • מרתיחים חלב, סוכר ומקל וניל.
  • מערבבים בקערה ביצים קורנפלור ואבקת סוכר.
  • עורכים השוואת טמפרטורות בין שתי התערובות, ומבשלים עד להסמכה.
  • מקררים עד לשימוש. 

 

הרכבה ואפייה:

  • פורסים על משטח העבודה 2 עלי פילו ומברישים בחמאה מומסת.
  • מניחים עם כף או מזלפים מקרם הווניל.
  • חוצים לשניים ומגלגלים ל-2 מאפים גליליים וצרים. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.
  • מברישים את הגלילים בימאה מומסת ובביצה טרופה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-20 דקות.
  • בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

מאפה פילו במילוי גבינה ופלפלים

עוגיות בצק פילו ואגוזי מלך

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.