מתכון ללחם ולחמניות במילוי טפנד זיתים

 
עודכן 07:39 25/10/2011

אפשר לקנות אותם במכולת אבל הרבה יותר טעים להכין אותם לבד בבית. מתכון מצולם, שלב אחר שלב, להכנת לחם ולחמניות במילוי ממרח זיתים

 
 
 
 
 

צילום: עידן צור וגילי דנון • עריכה: אבי חלפון 

 

לחמניות במלית טפנד זיתים

 

מצרכים:

800 גרם קמח לחם

200 גרם קמח שיפון

1 שקית שמרים

2.5 כוסות מים פושרים

4 כפות סוכר

1 כף מלח

1/4 כוס שמן

 

לטפנד זיתים:

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום

1 קופסת שימורים זיתים ירוקים מגולענים

100 גרם שקדים קלויים

1 כפית פפריקה

1 כף אורגנו יבש

 

לקישוט:

מעט חלב

ביצה

שומשום לבן

קצח

 

אופן הכנה:

  • שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את שני סוגי הקמח, שמרים, סוכר ומערבבים במהירות נמוכה.
  • מוסיפים לתערובת מים ושמן וכשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים לו מלח וממשיכים לעבד את הבצק למשך 6-8 דקות נוספות במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק רך וגמיש, שנפרד מדפנות הקערה ונראה מבריק ומעט דביק.
  • מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים עם הידיים את פני הבצק מלמעלה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך כחצי שעה.
  • מניחים במעבד מזון את הזיתים, השקדים, שיני השום המקולפות, הפפריקה והאורגנו ותוך כדי פעולת המכשיר מוסיפים את השמן, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מחלקים את הבצק ל - 20 עד 22 כדורים קטנים ושווים בגודלם.
  • מעבדים על משטח מקומח כל כדור לצורה עגולה וחלקה, מניחים את הכדורים במרווחים גדולים בתבנית אפייה מרופדת במשטח סיליקון או בנייר אפיה.
  • משטחים את הבצק בעזרת כף היד ויוצרים גומה במרכזו של כל כדור, ממלאים במלית הזיתים וסוגרים בחזרה לצורת כדור.
  • מורחים על הלחמנייה בביצה טרופה עם מעט חלב, מפזרים מעל שומשום וקצח ומשאירים להתפחה נוספת של כ - 15 דקות.
  • אופים את הלחמניות בתנור במשך 20 דקות בחום של 180 מעלות עד שהלחמניות זהובות גם בתחתית והן קלות ורכות למגע.

 

לחם במלית טפנד זיתים 

 

מצרכים:

מרכיבי הבצק והמלית זהים לאלה הדרושים לצורך הכנת הלחמניות.

 

לעיטור:

קמח שיפון למראה כפרי

 

אופן הכנה:

שלבי הכנת הלחם זהים לשלבי הכנת הלחמניות עד לשלב בו מחלקים את הבצק לכדורים קטנים.

  • מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים 
  • מרדדים על משטח מקומח את הבצק ומורחים עליו את מלית הזיתים.
  • מגלגלים את הבצק בצורת רולדה וצובטים בקצוות לסגירה.
  • מניחים את שתי הרולדות על משטח אפיה ומפזרים מעל מעט קמח שיפון.
  • חורצים באמצעות מספריים או סכין 4 חתכים ליציאת אוויר.
  • אופים את הלחם בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 40 דקות עד שהלחם קל ורך למגע.

 

המתכונן באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג - צפדיה, מתוך סדנאות הבישול של ניופאן גורמה.

 

המדריך המלא להכנת לחם ביתי>>>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים ומהירים? נסו את אלה:

פלפלים ממולאים בבשר ואורז

בטטה ודלעת בדבש ורוזמרין

טרין כבדי עוף וריבת בצל

תבשיל קציצות ואורז 

מאפה תירס וגבינות

אנטי פסטי פלפלים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.