מתכון למאפה פילו במילוי גבינה ופלפלים

הדפס
 
ניתן לשים במקפיא עד שבועים ולחמם לפני ההגשה
ניתן לשים במקפיא עד שבועים ולחמם לפני ההגשה צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 13:38 23/10/2011

מאפה פריך מבצק פילו במילוי תערובת גבינה וקוביות פלפלים (יש עוד אופציות לגיוון). ניתן גם להכין מראש ולאפות בסמוך לאכילה

 

מצרכים (ל-4 מאפים):

8 עלי פילו מופשרים

שמן זית בתרסיס

 

למלית:

500 גרם גבינה כחושה לאפייה, מפוררת

1 כפית מחוקה של מלח

1 כף קורנפלור

2 פלפלים בינוניים בצבעים שונים

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום

קצח

 

אופן הכנת המלית:

  • מערבבים גבינה, מלח וקורנפלור בקערה.
  • חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות בגודל 1/2 ס"מ.
  • מוסיפים לגבינה ומערבבים היטב.

 

הרכבה ואפייה:

  • מניחים 2 עלי פילו זה על גבי זה על משטח עבודה.
  • מברישים מיד בחמאה את העלה העליון ומניחים רבע מכמות המלית לאורך העלה.
  • מגלגלים לגליל צר וארוך.
  • מניחים את הגלילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט חמאה ובביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח. מכינים באותו האופן3  גלילים נוספים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך20-18  דקות עד להזהבה

 

גיוונים:

 

  • מוסיפים למלית100  גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית מפוררת ומפחיתים בכמות המלח.
  • מוסיפים למלית 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת ומפחיתים בכמות המלח.
  • מוסיפים למלית1/4  כוס עשבי תיבול קצוצים.
  • מוסיפים למלית 1/4 כוס צנוברים קלויים.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

מאפה פילו מתוק במילוי קרם וניל

עוגיות בצק פילו ואגוזי מלך

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.