מתכון למאפינס שוקולד וסלק

 
עודכן 09:07 24/10/2011

החיבור אולי נשמע מוזר אבל אל תשכחו שהסלק במקורו מתוק ומוסיף למאפינס השוקולד לחות וצבע משגע

 
 
 
 
 
הולך מצוין עם שוקו חם או קר
הולך מצוין עם שוקו חם או קר צילום: מתוך התכנית

מצרכים:

20 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 סלק גדול או 2 קטנים (250 גרם)

175 גרם קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

2 כפיות קקאו אמיתי

1 ביצה

1/4 כוס חלב

1/4 כוס שמן חמניות

1/4 כוס סוכר לבן

1/2 כוס דחוסה סוכר חום

100 גרם שוקולד מריר (מחולק לריבועים)

 

אופן הכנה:

  • ממיסים בסיר קטן כפית מהחמאה ובאמצעות מברשת משמנים היטב את תבנית המאפינס.
  • קולפים ומגררים במגררת את הסלק (אפשר גם במעבד מזון).
  • מנפים את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה לקערה.
  • טורפים בקערה נפרדת את הביצה והחלב יחד.
  • שופכים את הביצה והחלב הטרופים לקערה עם המרכיבים היבשים, מוסיפים את הסלק המגורר ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  • ממלאים באמצעות כף את השקעים בתבנית המאפינס.
  • מכניסים קוביית שוקולד מריר לכל תבנית בעדינות ודוחפים מעט באמצעות האצבע.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-20 דקות עד שהמאפינס מזהיבים ותופחים. מוציאים מהתנור ומחכים שהתבניות יתקררו לפני שמחלצים את המאפינס.

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

קרפצ'יו סלק עם קרם פרש

קציצות בקר בתבשיל סלק

סלט סלק, סלרי וכוסברה

 

 
עוד כתבות במדור הכי טרי שיש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.