מתכון לתבשיל גרונות עם סלט עגבניות וטחינה

 
מנה שעברה בישול, טיגון והשחמה בתנור
מנה שעברה בישול, טיגון והשחמה בתנור צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 21:08 25/10/2011

גרונות הודו מבושלים עם בצל וכרישה ומתובלים בבבהרט וסומק. מוגש יחד עם סלט עגבניות שרי וטחינה

 
 
 
 
 

מצרכים:

1/2 ק"ג גרונות הודו

3 עלי דפנה

4 גרגרי פלפל שחור גדול

ליטר מים

2 כפיות בהרט

2 כפיות סומק

פלפל שחור

מלח

2 כרישה רק לבן

1/2 ק"ג בצל

תרסיס שמן זית

1/2 חבילת עגבניות שרי

חופן נענע

1 בצל ירוק

קערית טחינה

 

אופן הכנה:

  • שמים את הגרונות בסיר עם עלי הדפנה והפלפל השחור. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  • במעבד מזון חותכים את הבצל והכרישה לקוביות.
  • משחימים את הבצל והכרישה בסיר אחר עם תרסיס שמן זית.
  • מוצאים את הקצף מסיר הגרונות ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  • מתבלים בבהרט, סומק, מלח ופלפל, מביאים לריכוך ומוספים את כוס מים.
  • מסננים את הגרנות ומצרפים אותם לסיר הבצל, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים לעוד כ-10 דקות.
  • מעברים לתבנית להשחמה קצרה בתנור על גבי נייר כסף.
  • קוצצים את הנענע והבצל הירוק מערבבים עם עגבניות שרי ומגישים עם טחינה.

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

תבשיל צלעות עם שעועית וחומוס

צוואר כבש ממולא באורז ואגוזים

קדירת ירקות שורש וחומוס

 

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.