מתכון לפאי אגסים ביין אדום

 
אגס שובב, מפתה ומשכר
אגס שובב, מפתה ומשכר צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 13:39 24/10/2011

בישראל יש אגסים כל השנה ולכן הפאי הזה תמיד בעונה. מכינים אותו בשלושה שלבים: בצק שאופים מראש, קרם וניל ואגוזי לוז וגולת הכותרת - אגסים מבושלים ביין אדום

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק (בתבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ):

245 גרם קמח

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם סוכר דמררה

1 ביצה L

1/2 כפית תמצית וניל

 

לאגסים:

1 ליטר מים

1 ו-1/2 כוסות סוכר

4 אגסים גדולים קלופים

1 כוס יין אדום

1 כפית מיץ לימון טרי

1 מקל קינמון

 

לקרם הווניל:

1 כוס (240 מ"ל) חלב

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 שקית (80 גרם) אינסנט פודינג וניל

3/4 כוס (100 גרם) אגוזי לוז גרוסים וקלויים

 

לקישוט:

5 אגוזי לוז קלויים קלופים

 

אופן הכנת הבצק:

  • מערבבים במעבד מזון את הקמח, החמאה וסוכר הדמררה עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים עד קבלת בצק (מומלץ לא לערבב יותר מדי אלא לסיים את הלישה של הבצק על שולחן העבודה ככדור).
  • מוציאים ויוצרים כדור בצק. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ - רצוי דק ככל האפשר.
  • מכניסים את הבצק לתבנית הפאי ומקררים.
  • מוציאים את תבנית הפאי עם הבצק מהמקרר, מניחים על הבצק רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ- 10 דקות.
  • מסירים את "רדיד האלומיניום" ואופים עוד 7-5 דקות עד להזהבה ומצננים.

 

האגסים:

  • מרתיחים מים וסוכר. מנמיכים את האש לבינונית- נמוכה.
  • מוסיפים אגסים, יין אדום, מיץ לימון וקינמון ומביאים שוב לרתיחה. מכבים את האש ומשאירים את האגסים בסיר כחצי שעה (הם יהפכו אדומים).

 

קרם הווניל:

  • מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסנט פודינג לקציפה יציבה.
  • מקפלים פנימה את אגוזי הלוז הגרוסים.
  • מקררים את הקרם.

 

ההרכבה:

  • מחלצים את הבצק האפוי ומורחים עליו את קרם הווניל ואגוזי הלוז.
  • מסננים את האגסים מנוזלים ופורסים לפרוסות אחידות.
  • מסדרים אותם קודם במעגל החיצוני, מסביב לכל הפאי כשהם שוכבים אחד על השני ואחר כך מהמעגל הפנימי.
  • מקשטים במרכז באגוזי לוז ומגישים.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגה בחושה עם פירות בברנדי

מאפה פילוי אישי בשזיפים ביין

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.