מתכון לעוגה בחושה עם פירות בברנדי

 
ניתן לשלב פירות יבשים מסוגים שונים כמו דובדבנים מסוכרים ואננס מיובש
ניתן לשלב פירות יבשים מסוגים שונים כמו דובדבנים מסוכרים ואננס מיובש צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 13:39 24/10/2011

עוגה בחושה מלאה בפירות יבשים שהושרו בברנדי מספר שעות בטרם הוספו לתערובת

 
 
 
 
 

מצרכים לפירות המושרים:

50 גרם משמשים מיובשים

50 גרם תאנים מיובשות

50 גרם פפאיה מיובשת

1/2 כוס ברנדי

 

לבלילה (לתבנית קוגלהוף בקוטר 20 ס"מ):

150 גרם חמאה

250 גרם סוכר

3 ביצים במידה L

250 גרם קמח

5 גרם אבקת אפייה

200 גרם שמנת חמוצה

120 גרם אגוזי מלך שבורים גס

תרסיס שמן בטעם חמאה

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הפירות היבשים לקוביות של 2X2 ס"מ ומשרים בברנדי לפחות שעה.
  • מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי עבודת המיקסר.
  • מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, השמנת החמוצה והאגוזים.
  • לבסוף מוסיפים את הפירות היבשים (אחרי סינון מנוזלי ההשריה).
  • יוצקים את התערובת לתבנית משומנת במעט תרסיס שמן בטעם חמאה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות כ-45 דקות, עד להזהבה קלה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • "משחררים" את העוגה בגמר האפייה ומחזירים לתבנית לצינון עד לטמפרטורת החדר.

  

טיפ:

מומלץ למרוח את תבנית האפייה במעט חמאה מומסת ולפזר מעט קמח כדי שיהיה קל יותר לשחרר את העוגה בסיום האפייה.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

פאי אגסים ביין אדום

מאפה פילוי אישי בשזיפים ביין

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.