מתכון למאפה פילוי אישי בשזיפים ביין

 
חגיגי אך קל להכנה
חגיגי אך קל להכנה צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 13:39 24/10/2011

מאפה אישי מעלי פילו במילוי קרם שקדים עם שזיפים ואגוזי מלך מושרים ביין

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 עלי פילו

תרסיס שמן בטעם חמאה

 

לקרם השקדים:

100 גרם חמאה

1 כוס אבקת סוכר

1 ביצה XL

1 כוס אבקת שקדים

 

לשזיפים:              

1 כוס שזיפים מיובשים                     

1/4 כוס שברי אגוזי מלך                   

1/2 כוס יין אדום                                                                           

1/4 כוס סוכר                                   

1 כפית קינמון

 

להגשה:

אבקת סוכר

 

אופן הכנת קרם השקדים:

  • מערבלים במעבד מזון את החמאה ואבקת הסוכר כדקה עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצה עד שהיא נבלעת ולבסוף מוסיפים את אבקת השקדים במספר פולסים עד שהתערובת אחידה.
  • מקררים עד השימוש.

 

השזיפים:              

  • מבשלים את כל החומרים בסיר על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים והתערובת מסמיכה.
  • מוסיפים את הקינמון ומערבבים.
  • מקררים עד השימוש.

 

הרכבת הקינוח:

  • פורסים צמד עלי פילו ומרססים בתרסיס שמן בטעם חמאה.
  • מחלקים את הפילו ל-6 ריבועים ומניחים במרכז כל ריבוע כפית של קרם שקדים וכפית של מלית שזיפים.
  • מחברים את ארבע הפינות ותופסים אותן עם קיסם, מניחים בתבנית שקעים מסיליקון (כמו של מאפינס).
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-13-12 דקות עד הזהבה.
  • מפזרים על המאפים אבקת סוכר ומגישים.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

פאי אגסים ביין אדום

עוגה בחושה עם פירות בברנדי

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.