Winterroirs – בלוג יין וטיולים צרפתי

 
בוצרים יין בבורגונדי - הבלוג מתמקד באנשים שמאחורי הקלעים
בוצרים יין בבורגונדי - הבלוג מתמקד באנשים שמאחורי הקלעים צילום: Bertrand Celce, מתוך הבלוג
 
עודכן 07:23 25/10/2011
עֹז תלם

הוא ביקר בארצות רבות ברחבי העולם ותיעד את מסעותיו בעקבות האנשים והיין המקומי. תכירו את ברטרנד סלסה, אחד מבלוגרי היין (כן, יש כזה דבר) הפופולריים בעולם

 
 
 
 
 

בקרב בלוגרי היין בעולם, Wineterroirs , הבלוג של הצלם הצרפתי ברטנרד סלסה (Bertrand Celce או ברט בקיצור) מצליח לבלוט בשטח. יותר מ-7 שנים הוא מתעד בעקביות כל מה שקורה בתעשיית היין העולמית, אבל לאו דווקא את התאגידים והחדשות שכולם יודעים. סלסה מתמקד ביצרנים הקטנים והמקומיים, בפינות החמד הקטנות שבצרפת מולדתו ובכל רחבי העולם. הבלוג, אגב, זכה לשבחים ממגוון מגזינים בינלאומיים כמו הוול סטריט ג'ורנל ו-food&wine magazine.

 
אוהב יין וטיולים - ברטרנד סלסה
אוהב יין וטיולים - ברטרנד סלסה צילום: Bertrand Celce, מתוך הבלוג

נעים להכיר

ברטרנד מעיד על עצמו בתור אדם רב תחביבים. הוא נולד בקזבלנקה, וגדל בערים שונות בצרפת. אחרי סיום לימודים אקדמאיים בשטרסבורג החל לעבוד בתור צלם.

 

הוא דואג לקחת חופשות ארוכות כל כמה שנים, אותן הוא מקדיש לטיולים, צילומים מיוחדים ולנסיעות אופניים ארוכות ברחבי אירופה וארה"ב. בין תחביביו אפשר למצוא (חוץ משתיית יין כמובן), צלילה, חיפוש פטריות, טיולים אקראיים ברחבי העיר ועוד - ואת כולם הוא מארגן סביב הטיולים והצילומים.

 

מה בבלוג?  

כמעט כל מה שאפשר לחשוב עליו שקשור לעולם היין, האלכוהול והטיולים: החל מטעימות יין, ביקור ותיעוד של עשרות יקבים מקומיים מחבלי היין השונים של צרפת והעולם, מזקקות אלכוהול, מאפיות,  עדכונים של חדשות יין, ותיעוד של מסעותיו ברחבי העולם בעקבות אנשים ויין. סלסה הספיק לבקר ביפן, רוסיה, אוקראינה, ארצות הברית, הונגריה ואפילו ישראל.

 

מפתיע לגלות שבבלוג היין הפופולרי הזה מוקדשים יותר מ-20 פוסטים למקומות שספק שהישראלי הממוצע מכיר. החל מביקור במזקקת הערק אל נמרוד, דרך טיול בעקבות מגדלי ענבים בהרי ירושלים ואפילו ביקור ביקבי כרמל בזכרון יעקב. כל ביקור שכזה מלווה בתמונות של האנשים, הענבים, המכונות והציוד שעושים את המקום.

 

 
חדר החביות ביקבי כרמל
חדר החביות ביקבי כרמל צילום : Bertrand Celce, מתוך הבלוג
 

מעניינת במיוחד דעתו על יינות הקידוש המקומיים: להגדרתו, הם מתוקים מדי ואינם עומדים בסטנדרטים של יין לשתייה. השיבה לכך היא שיינות קידוש מבושלים, כחלק מתהליך ההכנה שלהם. הבישול הורס חלק נכבד מהטעמים והתווים העדינים של היין.

 

אז אם אתם רוצים ללמוד קצת על העולם של היין ולהכיר בלוג טיולים מעולה, בקרו ב - Wineterroirs

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

טיול באזורי היין : טוסקנה

הבקבוק, הפקק והיין - סרטונים מהרשת

חיים בבועה - המדריך ליין מבעבע

יין ואוכל - כללי זהב לשילוב מנצח, חלק א'

איך לקרוא תווית יין ולהבין הכל

מה זה יין - מסע בעקבות המשקה העתיק בעולם

 
עוד כתבות במדור תרבות היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.