הסודות מאחורי הכוסברה

 
העולם נחלק ל-2 קבוצות: אוהבי הכוסברה ושונאיה
העולם נחלק ל-2 קבוצות: אוהבי הכוסברה ושונאיה צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 09:32 25/10/2011

מבין שלל עשבי התיבול הקיימים בשוק, הכוסברה, הידועה גם בשמה העברי - גד השדה, שנויה במחלוקת: או שאתם מאוהבים בה או שאתם לא מסוגלים לסבול אותה. בואו ללמוד הכל על צמח התבלין המופלא וגם מתכון לסלמון עטוף בצק עלים ועשבי תיבול

 
 
 
 
 

הכוסברה שייכת למשפחת הסוככים, מזכירה במראה את עשב הפטרוזיליה, ומוכרת למעטים בשמה המדעי - גד השדה (שמה הרווח הוא כוסברה שהוא למעשה שמה בערבית).

 

אין חולק על כך שהכוסברה, בעלת הטעם העשיר והדומיננטי, היא אחת מעשבי התיבול היותר שנויים במחלוקת והעולם נחלק לשתי קבוצות ברורות: שונאי הכוסברה שמריחים אותה מקילומטר ונחרדים רק מהמחשבה שהיא עשויה לקחת חלק בסלט הקצוץ שלהם ואוהביה המושבעים שיתבלו ויוסיפו אותה בנדיבות למגוון מאכלים החל מחביתה וכלה בדג. 

 

תנאי גידול: אם מתחשק לכם לתבל את הסלט שלכם עם כוסברה "ביתית", שיתלו (עדיף בעונת הסתיו) מספר זרעים באדנית לא מדושנת והניחו אותה באזור עם חשיפה מלאה לשמש או למחצה. יש להשקות את הכוסברה מידי יום ולדאוג כי

האדמה תשאר כל הזמן לחה.

 

שימושים: הכוסברה נמצאת כמעט בכל מטבחי העולם כשהעלים, השורש, זרעי הצמח הטחונים והשמן המופק מהם משולבים בשלל מנות ומאכלים. תוכלו למצוא את הכוסברה על שלל צורותיה כתיבול מקפיץ בסלטים, במנות דגים, רטבים, גבינות, ממתקים, משקאות חריפים, מרקים, פשטידות ומאפים. תערובת הקארי העשירה בטעמיה מכילה אף היא את זרעי צמח הכוסברה הדומיננטי.

 

סגולות רפואיות: לעלי הכוסברה, הזרעים והשמן המופק מהם מיוחסות סגולות רפואיות רבות ומגוונות. כך לדוגמא היא תסייע לכם במקרה של שלשולים, צרבות, בעיות עיכול כגון גזים ותחושת נפיחות בבטן ולחיזוק המערכת החיסונית. עוד תוכלו לעשות בה שימוש לטובת טיפול בדלקות חניכיים, כאבי ראש, סחרחורות, התקררות, שפעת וריח לא נעים מהפה.

  

 
סלמון ולינגטון
סלמון ולינגטון צילום : דניאל לילה
 

מה נכין?

סלמון עטוף בצק עלים וקרסט עשבי תיבול

 

מצרכים:

1 חבילת בצק עלים

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

צרור נענע

צרור טרגון 

200 גרם פנקו יפני

1/4 כוס שמן קנולה

פילה סלמון שלם (מינימום 1.5 ק"ג)

קורט מלח

קורט פלפל

2 כפיות חרדל דיז'ון

 

הוראות הכנה:

  • קוצצים את עשבי התיבול דק.
  • מערבבים בקערה את עשבי התיבול עם שמן זית, חרדל דיז'ון, מלח, פלפל ופנקו יפני.
  • פורסים את בצק העלים ומפזרים על 1/3 משטח הבצק מתערובת עשבי התיבול (בגובה של 1 ס"מ לערך). 
  • מניחים על תערובת עשבי התיבול את פילה הסלמון ומפזרים מעל שוב מתערובת עשבי התיבול.
  • סוגרים את בצק העלים כמעטפה, מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה של הבצק.

 

המתכון באדיבות קייטרינג פיוז'ן.

 

* המידע נועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי, אבחון מחלות או תחליף לטיפול רפואי.

 

מחפשים עוד מתכונים עם כוסברה? נסו את אלה:

מרק סולת

סלט סלק, סלרי וכוסברה

סלט תירס ועגבניות שרי

סלט גזר מרוקאי

תבשיל כדורי בשר ושומר

קיש בצל

 

 
עוד כתבות במדור מדריך התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.