ה-מושחתת • עוגת שוקולד ללא קמח

 
גרסה מנצחת לעוגה הכי פופולרית על שולחן הקינוחים
גרסה מנצחת לעוגה הכי פופולרית על שולחן הקינוחים צילום: נטלי לוין
 
עודכן 09:41 26/10/2011

פאדג'ית במרכז, סדוקה מעל ומפודרת במעטה עדין של אבקת סוכר. נטלי לוין מביאה לכם את הגרסה המנצחת לעוגת שוקולד מושלמת שתהפוך במהרה לדיירת קבע אצלכם במטבח

 
 
 
 
 

מאחר ויש בערך מיליון מתכונים לעוגות שוקולד שונות במרחק חיפוש קצרצר בגוגל, המגוון הוא אינסופי ולכן מבלבל. כך לא מעט פעמים שואלים אותי מהו המתכון המנצח שלי לעוגת שוקולד, ויש לי תשובה מוכנה כמעט באופן אוטומטי לשאלה הזאת: עוגת שוקולד ללא קמח. מבחינתי מדובר בעוגת השוקולד הטעימה ביותר, פאדג'ית ו"רטובה", שמתאימה בכל מצב ולכל אירוע.

 

העוגה מכילה כמות גדולה למדי של שוקולד, מה שהופך אותה למושחתת ומענגת במיוחד. בעיני השוקולד המתאים ביותר הוא שוקולד עם 53% מוצקי קקאו, שהוא מריר בדיוק במידה המתאימה לטעמי, אבל בהחלט אפשר להשתמש גם בשוקולד עם 70% מוצקי קקאו, למי מכם שחובב את  טעמי השוקולד המרירים יותר.

 

במהלך הכנת העוגה יש להקציף חלבונים, פעולה שרבים משום מה פוחדים ממנה (ובאמת שאין ממה). מאחר ואין בעוגה קמח צריך משהו ש"יחזיק" אותה, והקצפת הביצים היא זו שנותנת לעוגה את נפחה. חשוב להקציף את החלבונים (בטמפרטורת החדר, ולא ישר מהמקרר) עד שמתקבל קצף יציב אך גמיש, שבקלות ניתן לקפלו ליתרת הבלילה.

 

העוגה יוצאת מהתנור כשהיא תפוחה וסדוקה מעט בדומה לסופלה, ובמהלך הקירור צונחת מעט, אך נשארת פאדג'ית ונימוחה מאוד במרכזה. מוציאים אותה מהתנור כשהיא עדיין לא נראית לגמרי מוכנה, אלא מעט רוטטת במרכז, מה שמבטיח שהרכות והנימוחות שלה ישארו גם לאחר קירור במקרר.

 

ורגע לפני שאתם רצים למטבח, אל תשכחו להכנס לעמוד הפייסבוק המתוק של נטלי

 
עוד גרסה לעוגה הפופולרית - לחצו על התמונה למתכון
עוד גרסה לעוגה הפופולרית - לחצו על התמונה למתכון צילום: נטלי לוין

עוגת שוקולד פאדג' עם ברנדי
תבנית עגולה בקוטר 24

 

מצרכים:

350 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
6 ביצים מופרדות בטמפ' החדר
כף קקאו הולנדי איכותי
חצי כפית תמצית וניל
40 מ"ל ברנדי
100 גרם סוכר
רבע כפית מלח דק (לא לותר)

לקישוט: אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים (על מנת ליצור סביבה עשירה באדים).
  • ממיסים יחד שוקולד וחמאה מעל בן מארי או במיקרו. אם עושים זאת במיקרו, כדאי לעשות זאת במספר הפעלות, ולערבב מדי פעם, על מנת שהחום יתפזר באופן אחיד, והשוקולד לא ישרף. שוקולד שרוף זה לא דבר מומלץ, וגם הריח דוחה.
  • אל תוך תערובת השוקולד מוסיפים את החלמונים (צהוב) אחד-אחד, כאשר לאחר כל הוספה טורפים בעזרת מטרפה ידנית, עד שהמסה אחידה. מוסיפים פנימה את הקקאו, תמצית הוניל והברנדי ומערבבים עד שהתערובת אחידה לחלוטין.
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עם המלח, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד שנוצר קצף יציב.
  • מקפלים אל תוך תערובת השוקולד את החלבונים המוקצפים, תוך שמירה על אווריריות התערובת. הקיפול צריך להתבצע בעדינות, אך עם זאת באסרטיביות. ברגע שהתערובת אחידה לחלוטין - מפסיקים לשחק איתה.
  • מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ30-35 דק', או עד שהעוגה נסדקת מעט ורוטטת מעט במרכזה (בדומה לקרם ברולה, עוגות גבינה וכיו"ב). מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים לה להצטנן מכוסה (אפשר עם ניילון נצמד), על מנת שתישאר רכה ועסיסית.
  • ברגע שהעוגה קרה בוזקים עליה אבקת סוכר, מגישים ומתענגים על כל ביס.

 

הערות, הארות ותוספות

  • אל תוותרו על המלח; הוא מדגיש את טעמי השוקולד ונותן להם איזשהו טעם-רקע שמעדן אותם קצת.
  • אם לא אוהבים ברנדי, כמובן שאפשר להמיר בכל אלכוהול אחר. אני באופן אישי מאוד אוהבת את השילוב של שוקולד וברנדי, אבל זה בהחלט לא חקוק באף סלע. אפשר להשתמש ברום, ליקרים שונים וכו'.
  • ניתן להוסיף טעמים נוספים לעוגה. אם מוסיפים גרידת תפוז ומעט מיץ תפוזים במקום חלק מהברנדי - תתקבל עוגת שוקולד תפוז נפלאה.
  • את החלבונים חשוב להקציף כאשר הם בטמפרטורת החדר, כך הם "עולים" יותר טוב, ונותנים נפח לעוגה.
  • את העוגה אוכלים בטמפרטורת החדר, אבל שומרים אותה במקרר (במיוחד בחום הנוראי של הקיץ).

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

לטורים הקודמים:

מתכון לקיש עגבניות ומוצרלה

מתכון לעוגיות ANZAC

מתכון לעוגת תמרים עם פקאן בזיגוג דבש

מתכון לפונדנט שוקולד

מתכון לעוגת לימון עם ציפוי חמצמץ

מתכון לעוגת תפוחים ואוכמניות

מתכון לטראפלס שוקולד עם הפתעה

מתכון מנצח לפאי שזיפים

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.