מתכון ללחמניות עם זיתים

 
תתחילו את האפייה כשיש אדים בתנור
תתחילו את האפייה כשיש אדים בתנור צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 19:59 28/10/2011

לחמניות בשלל צורות מנוקדות בזיתים קצוצים. ניתן לגוון עם עלי זעתר או בזיליקום

 
 
 
 
 

מצרכים:

2 כוסות קמח פחות 3 כפות (250 גרם)

2.5 גרם שמרים טריים

קורט מלח

1 כף שמן זית

150 מ"ל מים

חופן זיתים קצוצים דק

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את המים עם השמרים הטריים.
  • מוסיפים שמן זית וקמח תוך לישה במהירות הנמוכה ביותר במיקסר.
  • אחרי חמש דקות לישה מוסיפים מלח וממשיכים ללוש את הבצק.
  • מוסיפים את הזיתים הקצוצים.
  • שמים את הבצק בקערה מקומחת ומתפיחים עד שהבצק מגדיל את נפחו בכ-60%.
  • מניחים את הבצק על בד מקומח בצורת ריבוע, חותכים לשניים. חלק מהבצק חותכים למשולשים וחלק למלבנים.
  • מקמחים, מתפיחים שוב.
  • אופים בתנור בחום של 220 מעלות ואחרי 7 דקות מנמיכים את הטמפרטורה וממשיכים לאפות כ-7 דקות נוספות (מתחילים את האפייה עם מעט אדים).

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

פוקצ'ות ללא גלוטן

לחם אינוולטיני (לאפות איטלקיות)

 

 
עוד כתבות במדור בית ספר לאפייה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.