מתכון לגלילת מנגולד במילוי אורז ובטטה

 
ממולאים ברוטב שלא מכיל טיפה אחת של שמן
ממולאים ברוטב שלא מכיל טיפה אחת של שמן צילום: יח"צ, אופיר שפיגל
 
עודכן 12:08 27/10/2011

עלי המנגולד נותנים פייט לעלי הגפן ומציגים גרסה משלהם לממולאים עם אורז, בטטה, סילאן וצנוברים ברוטב יין ועשבי תיבול. לגיוון ניתן להחליף את המלית בקינואה או בבורגול קלוי

 
 
 
 
 

מעבר לעובדה שהם טעימים ולא מנוצלים מספיק במטבח הישראלי, עלי המנגולד גם מאוד בריאים. יש בהם ויטמין A, B, C ו-K, אשלגן (שנחשב לאחד המינרלים החשובים בגופנו) ו-20 קלוריות בלבד ל-100 גרם. הם מתאימים לסלטים, מאפים וגם כממולאים ומומלצים בחום לאוהבי העלים הירוקים, ובמיוחד למי שאוהב עלי סלק (למרות שעלי המנגולד עדינים יותר). 

 

מצרכים:

2 חבילות עלי מנגולד חלוטים במים חמים

כוס אורז מלא מוכן (לפי הוראות היצרן)

2 בטטות חתוכות לקוביות

1 בצל גדול קצוץ דק

צנוברים

כף סילאן תמרים

מלח

פלפל

 

לרוטב:

2 בצלים שלמים מאודים

עשבי תיבול

1/2 כוס יין לבן

מלח

פלפל שחור

מיץ מחצי לימון סחוט טרי

כפית סוכר חום

 

אופן הכנה:

  • מטגנים בהקפצה קלה את קוביות הבטטה והבצל במעט שמן זית עד להזהבה.
  • מוסיפים את הצנוברים עשבי התיבול ומצננים.
  • מוסיפים את האורז המבושל יחד עם המלח, הפלפל וסילאן התמרים.
  • יוצרים עיסה וממלאים בה את עלי המנגולד, סוגרים בצורת גליל.
  • מסדרים את הגלילים הממולאים בתבנית אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-20 דקות.
  • בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ומביאים להרתחה בסיר.
  • יוצקים את הרוטב על הממולאים, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים במשך 1/2 שעה נוספת.

 

המתכון באדיבות מעדניית טעמי הבית שער העמקים.

 

מתכונים טבעוניים נוספים:

3 מתכונים עם קינואה

חומוס פול ביתי עם כדורי פלאפל

גרנולה ביתית בריאה

ארוחה טבעונית חגיגית בת 3 מנות

אוכל הודי טבעוני

מתכונים טבעוניים לבורגול

פנקייקס תפוחים

גלידות טבעוניות

עוגיות גרנולה ובננות

 

 
עוד כתבות במדור הכי טבעי שיש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.