מתכון לפחזניות במילוי קרם טבולות ברוטב שוקולד

 
בצק רבוך, מבושל או קדירה - איך שלא תקראו להן מדובר בעונג
בצק רבוך, מבושל או קדירה - איך שלא תקראו להן מדובר בעונג צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:43 27/10/2011

אם עד היום לא הצלחתם להכין בצק רבוך, חיהל'ה מציעה לכם להצמד לשלבי ההכנה ולכמויות המדויקות. אין ספק שהפעם תצאנה פחזניות שמנמנות עם כיס בפנים שמתמלא בקרם ונטבל ברוטב שוקולד ושמנת מתוקה

 
 
 
 
 

בדיוק באוקטובר בשנה שעברה העליתי מתכון של מיני פחזניות מהן הרכבתי מגדל קטן ויפה מצופה בקרמל. והנה היום, אשתפכם בפחזניות שמנמנות יותר, אותן טבלתי ברוטב שוקולד מבריק, קטיפתי וטעים.

 

את הפחזניות מכינים מבצק רבוך, מלשון רביכה (נקרא גם בצק מבושל או בצק קדירה, על שום דרך הכנתו), הנוצרת מבישול מים, שומן, סוכר, מלח וקמח. לאחר מכן מעבירים את הבצק למיקסר לוו גיטרה תוך הוספת ביצים בהדרגה עד בליעתן בבצק. הבצק מוכן כאשר אנו נוטלים מעט בצק בין שתי אצבעות ונוצר חוט דביק. רבים סיפרו לי שהכינו בצק רבוך ולא צלח להם, לכן נטשו את רעיון הכנתו, אך בל נאמר נואש, נסו שוב ובוודאי תצליחו.

 

טיפ לתיקון בצק סמיך מידי, מוסיפים ביצה ואם הוא דליל מידי כדאי שיהא לנו בצק רבוך בצד להוספה. מילוי הפחזניות נעשה על ידי ניקוב מלמטה ובעזרת פיה קטנה הזלפה פנימה, או חציית הפחזנית ומילוייה בקרם.

 

המתכון אותו אתן הינו בסיסי להכנת פחזניות, אקלרים (פחזניות מאורכות) ועוד מאפים יפים וטעימים כסנט הונורה וברבורים.

 
רק מחכות למילוי
רק מחכות למילוי צילום: חיה אילונה דר

מצרכים לבצק:

1 כוס מים/חלב

200 גרם חמאה

כפית סוכר

קורט מלח

7 ביצים בינוניות

2 כוסות קמח מנופה

 

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר קטן את החמאה, המים, החלב, מלח וסוכר עד להמסת החמאה. מגבירים את הלהבה ומרתיחים.
  • מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים (בלי להפסיק) עד שהבצק חלק.
  • מחזירים לאש וממשיכים לערבב עד שנוצר כדור.
  • מסירים מהאש ומצננים כ-10 דקות.
  • מעבירים לקערת מערבל, מוסיפים ביצה אחת ומערבלים עד שהיא נבלעת, כך עושים עם יתר הביצים. מערבלים עד שהעיסה אחידה ומבריקה.
  • מעבירים את הבצק לשקית זילוף גדולה עם צנתר בצורת כוכב גדול.
  • מזליפים פחזניות או אקלרים (ארוכים) על תבנית תנור במרווחים של כ-3 ס"מ.
  • מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 10 דקות, מנמיכים ל-180 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
  • מצננים על רשת מתכת.
  • לאחר צינון מוחלט יוצרים חתך במרכז הפחזניות או הופכים את הפחזנית ומחדירים קרם בעזרת צנתר עגול בעל פיה קטנה.
  • טובלים כל פחזנית בחלקה העליון בקרם השוקולד.

 

רוטב השוקולד

 

מצרכים:

125 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמנת המתוקה עד סף רתיחה.
  • יוצקים על השוקולד וממיסים תוך עירבוב עד שנוצר קרם חלק.

 

קרם למילוי

 

מצרכים:

250 מ"ל שמנת מתוקה

כוס חלב

שקית אינסטנט פודינג ריבת חלב/פודינג וניל

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את כל המצרכים עד היווצרות קצפת נוקשה.
 
כל הדרך אל הפחזניות המושלמות
כל הדרך אל הפחזניות המושלמות צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.