מתכון לעוגת לימון בחושה

 
מרגישים את החורף באויר
מרגישים את החורף באויר צילום: שירן כרמל
 
עודכן 11:43 27/10/2011

החורף שבפתח הוא הזדמנות מצוינת לסחוט כמה לימונים, להוסיף מצרכים בסיסיים שיש בבית ולהתענג על עוגה רכה שמדיפה ריח של רעננות

 
 
 
 
 

מצרכים: 

135 גרם קמח (כוס פחות כף)

26 גרם קורנפלור (2 כפות)

4 גרם אבקת אפיה (חצי כפית)

קורט מלח

110 גרם חמאה רכה

135 גרם  סוכר (חצי כוס+ 3 כפות)

זסט משני לימונים

מיץ משני לימונים

180 גרם ביצים (3.5 ביצים)

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה, הסוכר והמלח.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה לחמאה המוקצפת.
  • מערבבים את הקמח, האבקות וזסט הלימונים יחד.
  • מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ומיץ הלימון לתערובת החמאה והביצים.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים את המסה לתבנית.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות למשך 30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת שוקולד בלי קמח

פחזניות במילוי קרם שמנת

מאפינס תמרים

עוגת גבינה עם שוקולד לבן

עוגיות חמאה במילוי ריבה

עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד

עוגת שיש שוקולד

עוגת לימון עם זיגוג חמצמץ

10 מתכוני השוקולד הפופולריים ביותר

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.