מתכון לטבעות דלורית במילוי בשר

 
מי אמר שאוכל דיאטטי לא יכול להיות טעים?
מי אמר שאוכל דיאטטי לא יכול להיות טעים? צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:33 31/10/2011

רעיון מקורי שאפילו יחסוך לכם בקלוריות - טבעות דלורית במילוי תערובת של בשר טחון (בקר ועוף) ורוטב עגבניות עשיר שעוטף את הכל

 
 
 
 
 

מכירים את הסיטואציה בה אתם חוזרים הביתה אחרי יום עבודה ארוך ומתיש, מורעבים עד מוות, פותחים את המקרר ופשוט בולעים מכל הבא ליד, כל דבר זמין ובעיקר משמין שהוא אוצר בתוכו. לא חבל? מסתבר שאפשר גם אחרת.

 

כדאי ואף רצוי למלא את המקרר מבעוד מועד בתבשילים מזינים, לא משמינים ומעל הכל טעימים שכיף להתפנק ולהרגיע איתם את הבטן המקרקרת בדיוק ברגעים הקריטים. שושי שטיינוביץ, המפתחת שיטת בישול גורמה לייט מאמינה כי לא צריך לסבול על מנת לרדת במשקל או לשמר אותו, אפשר להכין בקלות ובפשטות שלל מאכלים טעימים ועשירים שיהיו גם בריאים וגם דיאטטיים, וכזאת היא המנה הזו. יש בה ירקות טעימים עם המון ערכים תזונתיים, בשר רזה ועשבי תיבול טריים אבל בעיקר מדובר במנה שתוכיח לכם שלא חייבים לוותר על הטעם בשביל לשמור על הגזרה. 

 

טבעות דלורית במילוי בשר מעל מצע של קוביות דלורית וקישואים

 
מנה מרשימה, בריאה וטעימה
מנה מרשימה, בריאה וטעימה צילום: רחלי קרוט

מצרכים (ל-5 מנות):

2 דלוריות

1 בצל בינוני

2 קישואים

2 כפות רסק עגבניות

כף שמן

כוס ציר עוף (או מים)

פלפל, מלח

מעט אגוז מוסקט

 

למילוי:

100 גרם בשר בקר רזה טחון

400 גרם חזה עוף טחון

1 בצל בינוני

1/2 כוס פטרוזיליה

1 ביצה

2 כפות פירורי לחם

1/2 כפית בהרט או אגוז מוסקט

1/2 כפית פלפל אנגלי

1/2 כפית פלפל שחור

מלח

 

אופן הכנה:

  • קולפים את הדלוריות, פורסים כל דלורית לפרוסות בעובי 2 ס"מ ויוצרים עיגול במרכזה של כל פרוסה ליצירת טבעת. שומרים את הפרוסות היפות (2-3 לכל מנה) ואת שארית הדלורית חותכים לקוביות ומניחים בקערה.
  • חותכים את הקישואים לקוביות בגודל של 1 ו-1/2 ס"מ לערך ואת הבצל לקוביות בגודל של 1 ס"מ.

 

להכנת המלית:

  • קוצצים דק את הבצל ואת הפטרוזיליה.
  • מערבבים בקערה את הבצל, הפטרוזיליה וכל יתר חומרי המילוי ומניחים לתערובת לנוח במשך כחצי שעה עד להתגבשות הטעמים.

 

להרכבת המנה:

  • לוקחים את טבעות הדלורית, ממלאים אותן במילוי בשר ומשטחים בגובה הדופן.
  • מטגנים בסיר שטוח עם כף שמן את הבצל הקצוץ, מוסיפים את הציר, רסק עגבניות, פלפל, מלח ומעט אגוז מוסקט. 
  • מוסיפים לסיר את קוביות הדלורית, מעליהן את קוביות הקישואים ומכסים במים עד לכיסוי מלא של הירקות.
  • מביאים את הרוטב לרתיחה ומניחים עליו בזהירות את טבעות הדלורית הממולאות. מכסים, מבשלים במשך כחצי שעה לכל הפחות עד להתרככות הדלורית ומגישים. (יש להקפיד, בזמן הבישול, לשפוך ולכסות את טבעות הדלורית ברוטב).

 

הערה:

מנה של 2-3 טבעות דלורית ממולאות בשר שוות ערך לכ-220 קלוריות. 

 

המתכון באדיבות שושי שטיינוביץ, מפתחת שיטת בישול גורמה לייט ומייסדת קבוצות "מבשלים גורמה ונשארים לייט", מפגשים לתמיכה באורח חיים בריא והרזיה.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים ומהירים? נסו את אלה:

פלפלים ממולאים בבשר ואורז

בטטה ודלעת בדבש ורוזמרין

טרין כבדי עוף וריבת בצל

תבשיל קציצות ואורז 

מאפה תירס וגבינות

ניוקי במילוי גבינות ועגבניות

אנטי פסטי פלפלים

מתכונים לקציצות

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.