הארוחה המושלמת • מתכון לרוסטביף עם תפוחי אדמה צלויים

 
ארוחת צהריים מושלמת: רוסטביף עם תפוחי אדמה בעשבי תיבול
ארוחת צהריים מושלמת: רוסטביף עם תפוחי אדמה בעשבי תיבול צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 08:50 29/10/2011

לקראת שיעור הבישול הגדול במדינה עם אהרוני, בואו להתענג על המתכון מתוך התכנית הראשונה - נתחי סינטה צרובים מוגשים עם תפוחי אדמה צלויים בתיבול עלי רוזמרין ותימין. רביעי, 21:00 ערוץ 10

 
 
 
 
 

הוראות מקדימות

  • חוצים את תפוחי האדמה לאורכם.
  • מרתיחים סיר עם מים וכף מלח.

 

כלי מטבח

קרש חיתוך | סכינים | מגבת מטבח + נייר ניגוב | סכו"ם | מלקחיים | סיר עם מים רותחים על האש | כף מחוררת | מסננת + צלחת | 2 מחבתות טפלון  | תבנית לתנור | מברשת | שפכטל עץ.

 

רוסטביף עם תפוחי אדמה

20 דקות ויש לכם ארוחת צהריים מרשימה שתשאיר טעם של עוד.

 

מצרכים: 

800 גרם סינטה מיושנת ללא מכסה השומן

2 כפות עלי רוזמרין/גבעולים שלמים

2 כפות עלי תימין/גבעולים שלמים

3 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

4 כפות ברנדי

 

מצרכים לתפוחי האדמה:

חצי ק"ג תפוחי אדמה קטנים חצויים לאורכם מראש

2 כפות שמן זית

1 כף עלי רוזמרין

1 כף עלי תימין

8 שיני שום שלמות קלופות

מלח ופלפל

 

להגשה:

צנצנת חרדל

מלפפונים חמוצים

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את תפוחי האדמה בסיר ובו מים רותחים וכף מלח כעשר דקות. מסננים.
  • חותכים את נתח הסינטה לאורכו לשני חלקים ואז לרוחב כך שמתקבלים 4 נתחים עבים ושמנים. מורחים את הנתחים בשמן זית.
  • קוצצים תימין ורוזמרין ומורחים על הנתח. מוסיפים פלפל ומלח.
  • מחממים מחבת טפלון ובה מעט שמן זית וכשהיא חמה מאד מכניסים את הנתחים פנימה וצורבים יפה מכל הצדדים (לוקח כעשר דקות).
  • כשכל הנתחים צרובים יפה מכל הצדדים, מורידים את המחבת מהאש ומוזגים לתוכה בזהירות את הברנדי. ייווצר רחש-בחש נוראי - לא להיבהל.
  • מחזירים את המחבת מיד על האש ומטים אותה מעט ללהבה בכיוון הנגדי אלינו כדי שאדי האלכוהול יתלקחו. המחבת נדלקת, נותנים לה לבעור עד לכיבוי.
  • בינתיים בודקים אם תפוחי האדמה רכים ומסננים במסננת.
  • שמים את הנתחים בכלי חסין חום, ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לעשר דקות.
  • במקביל למיני רוסטביף, שמים במחבת את השמן וכשהוא חם מכניסים פנימה את תפוחי האדמה המסוננים, מלח, פלפל, רוזמרין, תימין ושיני שום ומטגנים על להבה גבוהה כעשר דקות, תוך עירבוב מידי פעם, עד שהם שחומים.
  • מניחים נתח בשר במרכז כל צלחת, מוסיפים תפוחי אדמה ליד ומגישים עם כפית חרדל ומלפפונים חמוצים.

 

הארוחה המושלמת

מנה ראשונה: סלט עלים עם אגסים

קינוח: מוס שוקולד עם מקופלת

 

הכנתם את הרוסטביף? צלמו, שלחו לנו ואולי תזכו בפרס 

רוצים לבשל לייב עם אהרוני? כל הפרטים על שיעור הבישול הגדול במדינה

בחזרה לאתר התכנית - ישראל מבשלת עם אהרוני

 
עוד כתבות במדור ישראל מבשלת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.