מתכון לעוגת תפוחים ושזיפים עם גלידת פירות יער

 
החליפו חמאה המרגרינה ושמנת מתוקה בסויה או חלבונים ותקבלו קינוח פרווה
החליפו חמאה המרגרינה ושמנת מתוקה בסויה או חלבונים ותקבלו קינוח פרווה צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 21:16 01/11/2011

עוגת תפוחים ושזיפים שניתן להכין גם בגרסה נטולת גלוטן. מומלץ להגיש לצד גלידת פירות יער ביתית

 
 
 
 
 

מצרכים לעוגה:

8 תפוחי עץ גרנד

4 שזיפים גדולים אחרי שהושרו חצי שעה עם סוכר

1 כוס קמח (עדיף כוסמין)

1 כוס קמח תירס

1 כוס סוכר דמארה

150 גרם חמאה (שהוקפאה לחצי שעה)

כפית קינמון

1/2 כפית אבקת ציפורן

 

לגלידה:

1 שקית פירות יער קפואים (450 גרם)

1/2 כוס סוכר

2/3 כוס שמנת מתוקה

1/2 כפית תמצית וניל

 

אופן הכנת העוגה:

  • מערבבים יחד את קמח התירס, הסוכר וקמח הכוסמין.
  • מניחים מחצית מהתערובת בתבנית משומנת וחסינת חום.
  • מגררים את תפוחי העץ במגררת עבה.
  • מערבבים את הקינמון, והציפורן עם שתי כפות סוכר.
  • מוסיפים לתפוחי העץ והשזיפים המגוררים קינמון ואת תערובת הציפורן והסוכר.
  • מניחים את תערובת תפוחי העץ על תערובת הקמחים בתבנית.
  • מעל תערובת תפוחי העץ מפזרים את מחצית התערובת  הנותרת.
  • מגררים מעל הכל את החמאה הקפואה במגררת עבה ומכניסים לתנור לחום בינוני של  180 מעלות  ל- 40 דקות.

 

הגלידה:

  • מכניסים את כל המרכיבים למעבד המזון או לבלנדר.
  • מעבדים היטב עד שהמרקם אחיד.
  •  מגישים לצד העוגה כמו סורבה במרקם רך וצונן.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

קובה ממדודה בסנייה

צלעות טלה ממולאות

 

 

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.