מתכון לקובה ממדודה בסנייה

 
קובה שמכינים בתבנית
קובה שמכינים בתבנית צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 21:17 01/11/2011

פשטידת בורגול במילוי בשר טחון וצנוברים שמכינים לאירועים מיוחדים. מגישים עם סלט ירקות בצד

 
 
 
 
 

מצרכים:

3 כוסות בורגול עדין מושרה כחצי שעה מסונן וסחוט

1/2 קילו בשר כבש טחון 

1/2 קילו בשר כבש חתוך לקוביות קטנות

1 כוס מים

1 כפית קינמון

2 כפיות נענע יבשה

2 כפיות כמון

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפיות פפריקה חריפה

2 כפיות בהרט

2 כפיות פלפל

1/4 כוס שמן

3 כפות שמן לטיגון

מלח גס

2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

1/2 כוס צנוברים מושחמים

 

לסלט:

2 עבניות קצוצים דק

2 מלפפון קצוצים דק

בצל סגול קצוץ דק

חופן נענע

מיץ מחצי לימון

שמן זית

מלח דק

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את הבשר הטחון עם הבורגול ועם חצי מכמות התבלינים.
  • לשים את התערובת, מוספים מים תוך כדי לישה ויוצרים תערובת אחידה דמוי בצק.
  • מטגנים מעט את הבצל, מוספים את קוביות הבשר ואת שאר התבלינים. מערבבים כ 10 דקות בערך ומצננים
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים חצי מכמות הבורגול, מסדרים שכבה אחידה ומהדקים.
  • מפזרים שכבה של בשר מטוגן ומפזרים צנוברים.
  • מכסים בחצי השני של הבורגול, מהדקים היטב ומזליפים מעל שמן זית.
  • מחלקים עם סכין את הקובה לפי הצורות הרצויות.
  • מכנסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל-20 דקות עד השחמה.
  • חותכים את הירקות, קוצצים את הנענע, מתבלים ומערבבים.
  • מגישים את הקובה עם הסלט.

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

צלעות טלה ממולאות

עוגת תפוחים ושזיפים עם גלידה

 

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.