אלף פנים לעוגת הגבינה

 
עודכן 13:24 31/10/2011

דודו אוטמזגין מסביר על ההבדלים בין עוגות הגבינה השונות המצויות כיום בשוק וגם מפנק עם מתכון לעוגת גבינה שוויצרית עשירה ומרשימה

 
 
 
 
 

עוגת גבינה שוויצרית

 

מצרכים לרולדה:
4 ביצים (200 גרם)
1/2 כוס (120 גרם) סוכר
3/4 כוס (100 גרם) קמח

 

לגבינה:

1 ו-1/2 מיכלים (400 גרם) שמנת להקצפה 32%

2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9%

1 ו-3/4 כוסות (160 מ"ל) חלב

1/2 כוס (80 גרם) סוכר
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

 

לציפוי (גנאש):

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה

200 גרם שוקולד מריר

 

אופן הכנה:

  • מחממים במיקרו מיכל שמנת ושוקולד עד שהתערובת נמסה.
  • מקציפים את הביצים עם הסוכר ולאחר ההקצפה מוסיפים את הקמח בתנועות קיפול.
  • מורחים את תערובת הרולדה על מגש עם נייר אפייה. 
  • אופים בטמפרטורה של 200 מעלות במשך 10 דקות. 
  • קורצים 2 עיגולים בקוטר 24 (יותר קטן מהרינג) ומורחים מחצית משוקולד הגאנש מעל.
  • מערבבים את הגבינה, החלב והסוכר בקערה בעזרת מטרפה ידנית.
  • מקציפים את השמנת מתוקה עם הפודינג וניל, הקצפה קלה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.

 

להרכבת העוגה:

  • מניחים בתבנית עגולה בקוטר 26 את הרולדה המצופה בשוקולד.
  • יוצקים מחצית מכמות הגבינה על הרולדה ומניחים על גבי הגבינה תחתית מצופה נוספת. 
  • יוצקים מעל את שארית תערובת הגבינה, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך 24 שעות. 
  • מורחים מעל את המחצית שנותרה מהשוקולד ומגישים.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת שוקולד ללא קמח

עוגת אפרסמון בחושה

מאפינס תמרים

עוגת שקדים ושוקולד צ'אנקס

עוגת חלבה ופיסטוקים 

 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.