מתכון לפריטטה עם עשבי תיבול וגבינת עזים

 
בין פשטידה לאומלט
בין פשטידה לאומלט צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 10:12 04/11/2011

חביתה איטלקית עשירה בשמנת מתוקה, תבלינים, תרד וגבינות. ככה כדאי לפתוח את הבוקר

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 ו-1/4  כוסות קמח (175 גרם)

1/2 שקית אבקת אפייה

100 גרם חמאה רכה

125 גרם גבינה לבנה 9%

125 גרם גבינת קשקבל מגוררת

125 גרם גבינת פטה עיזים מגוררת

50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס (1/2 כוס)

25 גרם זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים

1 כפות עיטורי עגבניות

מלח

פלפל שחור גס

2 כפות עירית קצוצה

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה בכף שמן

25 גרם שומשום

 

אופן הכנה:

  • שמים בקערה את כל החומרים, ולשים לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.
  • מכסים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך 3 שעות.
  • מחלקים את הבצק ל-30-25 כדורים, משטחים מעט כל כדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  •  מברישים את כדורי הבצק בביצה הטרופה, זורים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-25-20 דקות עד הזהבה.
  • מגישים חם.

  

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

לחמניות גבינת צאן, אגוזים וזיתים

סלט תאנים ופטריות

ליצ'י במילוי רוקפור ואגוזי מלך

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.