מתכון לסלט תאנים ופטריות

 
סלט קייצי שנאמץ לסתיו
סלט קייצי שנאמץ לסתיו צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 10:14 04/11/2011

סלט עלים עם תאנים מקורמלות ופטריות ברוטב חמוץ-מתוק

 
 
 
 
 

מצרכים לרוטב:

1/3 כוס שמן רגיל ושמן זית (מעורבבים)

2 כפות חומץ רגיל

2 כפות חומץ בלסמי

מיץ מחצי לימון

1 כף דבש

1 כף חרדל

1 כף גרגרי חרדל

2 כפות צ'ילי מתוק

1 שן שום

1/2 שקית סוכרזית

 

לסלט:

לבבות של חסה ערבית

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

צרור בזיליקום

צרור נענע

צרור רוקט

סלסלת פטריות שמפניון

2 בצלצלי שאלוט

 

לקירמול התאנים:

5 תאנים בינוניות

סוכר חום

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל חומרי הרוטב.
  • חותכים את הפטריות לחצאים ומשרים ברוטב למשך חצי שעה.
  • חותכים את בצלצלי השאלוט לרצועות דקות.
  • מקרמלים את התאנים בתנור בתוכנית גריל כדקה וחצי עם הסוכר החום.
  • קוצצים את יתר מרכיבי הסלט.
  • יוצקים את הרוטב עם הפטריות על הסלט ומעטרים עם התאנים המקורמלות.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

לחמניות גבינת צאן, אגוזים וזיתים

פריטטה של עשבי תיבול וגבינת עזים

ליצ'י במילוי רוקפור ואגוזי מלך

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.