מתכון לטארט שוקולד ובננות מקורמלות

 
בתוך עוגת השוקולד תצוץ בננה מקורמלת
בתוך עוגת השוקולד תצוץ בננה מקורמלת צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 08:24 08/11/2011

היא מזכירה במראה עוגת שוקולד רגילה אבל טומנת בתוכה פרוסות בננה מקורמלות שיפתיעו בכל ביס מחדש ויגרמו לעונג כפול ומכופל

 
 
 
 
 

מצרכים:

150 גרם חמאה

1/3 כוס אבקת סוכר

1 ביצה

1 ו-1/3 כוסות קמח

2 כפות גדושות קקאו

1/4 כפית מלח

1 כפית קינמון

 

למלית:

2 ביצים

2 חלמונים

1/4 כוס סוכר

250 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

1/4 כפית מלח

 

לבננות המקורמלות:

2 בננות

2 כפות סוכר חום

15 גרם חמאה

2 כפות ברנדי

 

אופן הכנה: 

  • מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר עד שנוצרת תערובת אחידה.
  • מוסיפים לתערובת את הביצה וממשיכים לערבב.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח, הקקאו, הקינמון והמלח וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק חלק.

 

 
רק לערבל ויש לכם בסיס מעולה למגוון טארטים
רק לערבל ויש לכם בסיס מעולה למגוון טארטים צילום : רחלי קרוט
 
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לצינון של כשעה במקרר. 
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו בעזרת מערוך לעובי של כחצי ס"מ ומעבירים לתבנית פאי משומנת.
  • מהדקים את הבצק לדפנות התבנית ומכניסים למקפיא למשך רבע שעה.
  • אופים את הפאי בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כרבע שעה עד שהבצק מתחיל להזהיב.

 

 
לא יאמינו לכם שאתם הכנתם את עוגת השוקולד הזאת
לא יאמינו לכם שאתם הכנתם את עוגת השוקולד הזאת צילום : רחלי קרוט
 
  • חותכים את הבננות בסכין חדה לאורכן (או לפרוסות) ומניחים על מגש.
  • מפזרים חצי כף סוכר חום בשכבה אחידה על הצד החתוך של כל בננה.
  • מחממים מחבת כבדה וממיסים בה את החמאה, מניחים את חצאי הבננה עם הצד החתוך והמסוכר כלפי מטה וצורבים את הבננות עד שהצד החתוך הופך שחום.
  • מוסיפים למחבת את הברנדי ומניחים לנוזלים לבעבע עד לאידוי מלא. מוציאים את הבננות ומניחים בצד לצינון.

 

 
שילוב של שוקולד ובננות (ועוד מקורמלות) הוא מנצח
שילוב של שוקולד ובננות (ועוד מקורמלות) הוא מנצח צילום : רחלי קרוט
 
 
  • ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה. מניחים בצד לצינון.
  • מקציפים במיקסר את הביצים, החלמונים והסוכר, עד לקבלת קצף בהיר וסמיך. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים בעדינות. מוסיפים את המלח ומערבבים כדקה.
  • מניחים שכבה של פרוסות בננה מעל הקלתית, יוצקים את המלית מעל הבנות ואופים בתנור במשך 20-25 דקות.

 

 
חובבי השוקולד יתמוגגו מנחת וילקקו את האצבעות
חובבי השוקולד יתמוגגו מנחת וילקקו את האצבעות צילום : רחלי קרוט
 

המתכונן באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג - צפדיה, מתוך סדנאות הבישול של ניופאן גורמה

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים וטעימים? נסו את אלה:

עוגיות חמאה

עוגת קוקוס פרווה

עוגת שוקולד בחושה

חיתוכיות קינמון וחלבה

עוגת פטל חגיגית

פאי תפוחים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.