פשטידת כרובית וגבינות ארומטיות

 
אהבה מטעימה ראשונה
אהבה מטעימה ראשונה צילום: תמי שיבק
 
עודכן 07:47 01/11/2011

מה שהתחיל כמחווה מנומסת לחמות הסתיים בסיפור אהבה. מתכון לפשטידת כרובית קרמית ומלאה בטעמים

 
 
 
 
 

פשטידת כרובית נשמעת כמו אחד הדברים הכי פחות סקסיים שיש לעולם הקולינרי להציע, כמו משהו שהדודה הפחות בשלנית שלכם הכינה לארוחת שבועות משמימה, כמו משהו שלועסים בחוסר חשק במסיבת רווקות שהתארכה מעבר לגבולות הטעם הטוב.

 

פשטידת כרובית נשמעת כמו משהו נטול מעוף בעליל, כמו עמידה בתור בדואר או המתנה למענה אנושי בטלפון. שעמום אטומי. או כך לפחות אני הרגשתי. מסתבר שיש מי שחושבים אחרת לגמרי. אמא של רועי למשל, AKA עפרה.

 
לפשטידה מושלמת חשוב להשתמש בכרובית מושלמת
לפשטידה מושלמת חשוב להשתמש בכרובית מושלמת
 

ערב אחד היא החליטה שחשקה נפשה בפשטידה מהסוג הזה בדיוק. באיחור אלגנטי של כמה ימים רועי ואני פרגנו לה את מבוקשה. מאז לא תשמעו אותי משווה את יצירת הפאר הזו לעמידה בתור בדואר. אישה חדשה עומדת בפניכם. אישה שלא חוששת להודות, בפה מלא (פשטידה), שבואנ'ה - פשטידת כרובית זה ממש, אבל ממש, טעים.

 
גבינות ארומטיות יוסיפו לפשטידה המון טעם
גבינות ארומטיות יוסיפו לפשטידה המון טעם
 

 

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

 

 

כדי לכבוש את הפסגה הקולינרית הזו, תזקקו לחומרים הבאים:

כרובית בינונית אחת מפורקת לפרחים

כוס ורבע של חלב

50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

גביע שמנת חמוצה

*50 גרם גבינה ארומטית כלשהי

2 ביצים

כוס קמח

בצל קטן קצוץ

2 שיני שום מעוכות

חמאה/ שמן לטיגון

קורט כמון

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל

גבינה להקרמה (מוצרלה, עמק) או חצי כוס של פירורי לחם מעורבבים עם 50 גרם פרמז'ן

 

מכינים:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים ומומלחים, במשך כ-4 דקות. מוציאים את הפרחים מהסיר ומניחים אותם להתקרר.
  • מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום.
  • תוך כדי ערבוב מתבלים באגוז המוסקט והכמון. מוסיפים מלח ופלפל.
  • מצרפים למחבת את פרחי הכרובית ומערבבים בעדינות (עדיף בכף עץ), עד שהם עטופים בבצל ובתבלינים. מורידים מהאש.
  • בקערה נפרדת מערבבים לתערובת אחידה קמח, ביצים, חלב, גבינות (מלבד הגבינה להקרמה), שמנת מלח ופלפל.
  • מוסיפים לקערה את הכרובית ושוב מערבבים היטב.
  • משמנים קלות את התבנית ויוצקים פנימה את התערובת. אם אתם מצ'פרים את הפשטידה בפירורי לחם זה הזמן לפזר אותם - ואז הופ לתנור. תנו לפשטידה לנוח שם בסביבות ה-40 דקות, עד שהיא מתמצקת.
  • במקרה שהחלטתם לוותר על הפירורים ולהקרים את הפשטידה, זה הזמן. מוציאים את הפשטידה, מפזרים את הגבינה ומחזירים את התבנית לעוד כמה דקות בתנור, עד שהגבינה משחימה יפה.
  • מוציאים את הפשטידה, נותנים לה כמה דקות להתקרר ואז - לשולחן.

 

 

 
זהו, פשטידת הכרובית מוכנה, רק צריך סלט ירוק - ויש ארוחת ערב
זהו, פשטידת הכרובית מוכנה, רק צריך סלט ירוק - ויש ארוחת ערב
 
 
 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.