מתכון לקאפקייקס דלעת בציפוי קרם גבינה

 
תנו לאורחים לנחש מה יש בפנים
תנו לאורחים לנחש מה יש בפנים צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 08:21 01/11/2011

אם עד היום נרתעתם מעוגות שמשלבות גזר, דלעת או קישואים, חכו שתנסו את הקאפקייקס האלה. יש להן צבע כתמתם מיוחד, מרקם קליל ונימוח וציפוי משגע של קרם גבינת שמנת מפודר במעט קינמון

 
 
 
 
 

גזר, קישוא או דלעת בעוגה?! כן!!! נשמע מוזר? אולי, אבל טעים. מאוד. הפעם החלטתי לא להכין עוגת דלעת, אלא קאפקייקס דלעת - קטנים ומעוררי תיאבון.


הקאפקייקס קלים להכנה, ממש כמו עוגה בחושה, מרקמם קליל ונימוח ומלווה בפריכות הודות לאגוזים והצימוקים שבמתכון. גם מי שחושב שאינו אוהב דלעת, לא באמת יחוש אותה במתכון ומטרתה היא ליצור עסיסיות. שיהיה יום כתום וטעים.

 

מצרכים ל-15 קאפקייקס גדולים:
230 גרם סוכר
125 גרם ביצים (שתי ביצים XL)
165 מ"ל שמן קנולה
190 גרם קמח
כפית קינמון
3/4 כפית ג'ינג'ר
1/2 כפית אגוז מוסקט
5 גרם אבקת אפייה
250 גרם דלעת מגוררת גס

60 גרם אגוזי מלך שבורים גס
20 גרם גרעיני דלעת
50 גרם צימוקים כהים
כפית קמח

 

לציפוי קרם גבינה:

170 גרם גבינת שמנת
110 גרם חמאה בטמפ' החדר
220 גרם אבקת סוכר

קינמון
אגוזי מלך

 
מרגישים את המרקם דרך התמונה
מרגישים את המרקם דרך התמונה צילום: ליטל לבל-אלפנדרי

אופן הכנה:

  • מכינים קאפקייקס: מחממים תנור ל-170 מעלות. מסדרים עטרות נייר (מנז'טים) בכל אחד משקעי התבנית.
  • מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט ומניחים בצד.
  • שמים בקערת המיקסר סוכר וביצים ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים שמן בהדרגה (ממתינים בכל הוספה להטמעה מלאה בתערובת).
  • מחליפים את בלון ההקצפה בוו גיטרה ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח והדלעת - מתחילים ומסיימים עם הקמח (מוסיפים קמח שלוש פעמים, דלעת פעמיים). מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מקמחים את האגוזים, גרעינים וצימוקים ומקפלים ידנית לתערובת (מקמחים מעט לפיזור טוב יותר של התוספות בקאפקייקס).
  • בעזרת כף ממלאים כל שקע בתבנית עד ל-2/3 מגובהו, ולא כדאי להתפתות למלא יותר - הם תופחים.
  • אופים 30-35 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהקאפקייקס זהובים ותפוחים. מצננים.

 

מכינים ציפוי קרם גבינה:

  • בקערת המיקסר מקציפים חמאה וגבינת שמנת עד לקבלת קציפה חלקה ללא גושים.
  • מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה במרקם קרמי.
  • מעבירים את קרם הגבינה לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים על כל קאפקייק.
  • מקשטים כל קאפקייק באגוזי מלך ומפדרים מעט קינמון.
  • שומרים בקופסא אטומה במקרר עד 4 ימים.

 

 
כמה יפות ככה טעימות
כמה יפות ככה טעימות צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 

דגשים והארות

  • ניתן להגיש את הקאפקייקס גם ללא הציפוי, הם יוצאים נהדר.
  • במידה ולא מכינים את הציפוי ניתן לשמור את הקאפקייקס בקופסא אטומה מחוץ למקרר עד 5 ימים.
  • אם לא משתמשים בעטרות נייר יש לשמן את השקעים בתבנית למניעת הידבקות.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של ליטל לבל-אלפנדרי - ליטקייק

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת שקדים ושוקולד צ'יפס

עוגת שוקולד ללא קמח

עוגת גבינה ושוקולד לבן

מאפינס תמרים

עוגת תפוחים עם שוקולד צ'יפס

עוגיות חמאה במילוי ריבה

קאפקייקס שוקולד ובננה

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.