מתכון לקיש חצילים, עגבניות מיובשות וגבינות

 
החומץ מונע מהבצק להשחיר כשהוא נח במקרר
החומץ מונע מהבצק להשחיר כשהוא נח במקרר צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 11:07 03/11/2011

מיקי שמו מגלה לנו את המתכון לאחד הקישים הנמכרים במאפיה שלו. קיש מבצק פריך המכיל שמן זית להעשרה וגם חמאה לטעם ולפריכות. במילוי חצילים, עגבניות מיובשות וגבינות עזים. לגיוון: מחליפים את העגבניות בזיתי קלמטה מגולענים וחצויים

 
 
 
 
 

מצרכים לבסיס (לתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ):

280 גרם קמח רגיל (2 כוסות)

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

60 מ"ל מים קרים (1/4 כוס)

1 כף שמן זית

1 כפית חומץ הדרים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

 

למלית:

60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)

1 חציל בינוני פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ

3 ביצים

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

100 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת גס

100 גרם גבינת עזים "פרומעז" חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

1/2 כוס עגבניות מיובשות מושרות בשמן זית, סחוטות וקצוצות גס

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט טחון טרי

 

אופן הכנת הבסיס:

  • מעבדים קמח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים מים, שמן זית, חומץ, סוכר ומלח ומערבלים, עד לקבלת כדור בצק.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 27 ס"מ.
  • מרפדים את תחתית ודפנות התבנית, מעבירים מערוך על שולי התבנית ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  • אופים בתנור שחומם מראש תנור ל-170 מעלות כ- 15-12 דקות, עד להזהבה קלה.

 

המלית והאפייה:

  • מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית וחצילים ומטגנים משני הצדדים, עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומצננים כ-10 דקות (או: אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-20 דקות).
  • טורפים ביצים בקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, גבינות, עגבניות מיובשות, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  • יוצקים את המלית על הבסיס ומפזרים מעל את פרוסות החציל.
  • מגבירים את חום התנור ל-175 מעלות. אופים 40-35 דקות, עד להזהבה והתייצבות. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. מחממים כמה דקות ב-170 מעלות.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

קיש בטטה ובצל סגול

קיש תירס וגזר גמדי

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.