מתכון לקיש בטטה ובצל סגול

 
הולך מצוין עם סלט ירקות בצד
הולך מצוין עם סלט ירקות בצד צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 11:11 03/11/2011

קיש הבטטה והגבינות (פטה, פרמזן וקשקבל, למקרה שתהיתם) האהוב והמוכר משתדרג בתוספת בצל סגול שמעניק צבע ומתיקות

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:
1 ו-1/2 כוסות קמח (200 גרם)
120 גרם חמאה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1 כף חומץ
1 כף שמן אבוקדו

 

למלית:
1 בטטה בינונית חתוכה לפרוסות
1 בצל סגול פרוס לרצועות רחבות

שמן זית
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
1 חלמון
50 גרם גבינת פטה
50 גרם גבינת פרמזן
50 גרם גבינת קשקבל
מלח

פלפל לבן

אגוז מוסקט

אופן הכנת הבצק:

  • מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, המלח והסוכר במהירות איטית עד קבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה, החומץ ושמן האבוקדו וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של 1/2 ס"מ.
  • מרפדים את תבנית האפייה בבצק.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 15 דקות.

 

המלית:

  • מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את כל החומרים למעט הבטטה הבצל והגבינות.
  • מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
  • מסדרים את פרוסות הבטטה והבצל על נייר אפייה ומורחים במעט שמן זית.אופים ב-190 מעלות 30-40 דקות עד שמתרככים.
  • מפזרים את הבטטה והבצל הסגול על הבצק האפוי ויוצקים מעל את התערובת הנוזלית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

קיש חצילים, עגבניות מיובשות וגבינות

קיש תירס וגזר גמדי

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.