מתכון לקיש תירס וגזר גמדי

 
כדאי להיות זהירים עם המלחת הקיש – הגבינות כבר מלוחות
כדאי להיות זהירים עם המלחת הקיש – הגבינות כבר מלוחות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 11:09 03/11/2011

את הקיש הזה המציא מיקי שמו במיוחד עבור ילדיו שלא הסכימו לאכול שום קיש אחר. אחרי הכל איזה ילד יכול לסרב לתירס וגזר גמדי? לגיוון ניתן להחליף את הגזר באפונה ירוקה

 
 
 
 
 

מצרכים לבסיס (לתבנית מתפרקת בקוטר 28 ס"מ):

280 גרם קמח רגיל (2 כוסות)

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

60 מ"ל מים קרים (1/4 כוס)

1 כף שמן זית

1 כפית חומץ הדרים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

 

למלית:

3 ביצים גדולות (L)

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

200 גרם גרעיני תירס מוקפאים, מופשרים

200 גרם גזר גמדי מוקפא, מופשר

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס

100 גרם גבינה צהובה מגוררת גס

1 בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים

מלח

פלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט

 

אופן הכנת הבסיס:

  • מעבדים במעבד מזון קמח וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים מים, שמן זית, חומץ, סוכר ומלח ומערבלים, עד לקבלת כדור בצק.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 32 ס"מ.
  • מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק, מעבירים מערוך על שולי התבנית ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15-12 דקות, עד להזהבה קלה.

 

המלית והאפייה:

  • טורפים ביצים בקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, תירס, גזר גמדי, גבינות, בצל ירוק, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. יוצקים לתוך הקיש האפוי.
  • מגבירים את חום התנור ל-175 מעלות ואופים 40-35 דקות, עד להזהבה והתייצבות.
  • שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. מחממים כמה דקות ב-170 מעלות.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

קיש חצילים, עגבניות מיובשות וגבינות

קיש בטטה ובצל סגול

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.