Indian Simmer - בלוג אוכל הודי

 
הבלוגרית פררנה סיין מתוך הבלוג Indian Simmer
הבלוגרית פררנה סיין מתוך הבלוג Indian Simmer צילום: מתוך הבלוג
 
עודכן 08:10 02/11/2011

היא נולדה וגדלה בהודו והיא נחושה להראות לעולם שאוכל הודי לא מסובך וחד גווני כמו שהוא נראה. פררנה סיין מהבלוג Indian Simmer שואבת השראה מהאימהות שלה (כן, יש לה שתיים) ותגרום לכם לרצות לקפוץ לבקר בארץ הפרות הקדושות. וגם: מתכון לשוקי עוף בציפוי פריך וטירמיסו מנדרינות

 
 
 
 
 

טעם עולמי - מדור חדש שבו נביא לכם המלצה על בלוגי אוכל מרחבי העולם ששווה להכניס לרשימת המועדפים. אלה שמספקים מתכונים מוצלחים, תמונות מגרות וטקסטים מעוררי תיאבון. מכירים עוד כאלו? כתבו לנו.

 

פררנה סיין, הבלוגרית מאחורי Indian Simmer, היא מתוקה אמיתית. נכון, זה לא קשור לטיב הבלוג שלה אבל היינו חייבים להוציא את זה מהמערכת. ההתרגשות שאחזה בה כששמעה שהבלוג הולך להופיע במדור ישראלי גרמה לנו לחבב אותה אפילו יותר.

 

כמשתמע משם הבלוג, סיין כותבת על אוכל הודי, בעיקר, אך לא רק. היא נולדה בעיירה קטנה בהודו ועברה לארה"ב רק אחרי שנישאה לבעלה, "האיש הכי מתוק שפגשתי בחיי", כפי שהיא קוראת לו. כיום יש לה שני "ילדים" - בתה התינוקת והבלוג שלה. כשהיא לא רצה אחרי הראשונה היא מנסה לפתח ולמלא את השני (ואת דף הפייסבוק שלו).

 

סיין אומרת שמה שהיא מכינה במטבח הוא השראה של שתי האימהות בחייה, אימה שלה והאימא של בעלה. לטענתה היא מנסה, בעזרת הבלוג, להפוך את האוכל ההודי לנגיש. להראות שלא מדובר רק בקארי חריף ושהוא פחות מסובך מהרושם שהוא יוצר.

 
עוגת קטיפה אדומה
עוגת קטיפה אדומה צילום: מתוך הבלוג

המנה הראשונה שסיין העלתה לבלוג הייתה Murgh Musallam - עוף הודי עם תבלינים, "שני ההורים שלי הם בשלנים מעולים, אבל בתחום הלא צמחוני אבא שלי היה האחראי. אתם צריכים לראות אותו במטבח. מעולם לא היה לו מתכון והוא לא עקב אחרי אחד. הוא תמיד משחק במרכיבים, משתמש ביצירתיות שלו ועובד עם המצרכים שהוא מוצא בבית ואיכשהו זה עדיין היה יוצא טעים במיוחד", מספרת סיין בנוסטלגיה, "Murgh Musallam הוא תבשיל כזה, והוא מעלה בי הרבה זיכרונות. לכן, חשבתי שלא יכול להיות טוב יותר מלהעלות כזה מתכון שיהיה הראשון בבלוג".

 

 
סלט מלון ואוכמניות מתוך Indian Simmer
סלט מלון ואוכמניות מתוך Indian Simmer צילום : מתוך הבלוג
 
המתכון הכי פופולארי
המתכון הכי פופולארי צילום: מתוך הבלוג

סיין מספרת שהדבר היחיד שנמנע מלהיכנס למטבח שלה זה בשר בקר (טוב בכל זאת, היא הודית אחרי הכל) ושהחולשה שלה זה כל דבר שבא עם שוקולד חם או פירות קרים (ועם זה אנחנו יכולים להזדהות). לדעתה יוגורט ועדשים הם המזונות שלא מוערכים מספיק. "אני חסידה של היוגורטים הרגילים. הם מזינים ויש בהם יתרונות בריאותיים גדולים כמו סידן, ויטמין B, אשלגן וחלבון. חוץ מזה שניתן להכין כל כך הרבה דברים עם קופסת יוגורט: הסמכת מרק, שייק יוגורט קפוא ואפילו קארי ומרינדות", היא אומרת ומגנה, "וגם העדשים, מלאים בחלבון, פחמימות מורכבות ברזל ומה לא? ועדיין מתייחסים אליהם כאל מזון משעמם וחסר טעם.

 

 

"יש כמה מתכונים שקבלתי עליהם משוב טוב מאנשים כמו מוס לימון, עוגת ליקר שוקולד ועוף טיקה מסאלה (Chicken Tikka Masala). אבל המתכון הכי פופולארי שלי שקיבל המון תגובות חיוביות היה Yeast free Naan. מדובר בלחם הודי המוכר בעולם כולו ואני חושבת שאנשים אוהבים אותו כי הם נדהמו לגלות כמה קל להכין אותו בבית עם מרכיבים שזמינים בכל מטבח. מסעדה לא יכולה לנצח ארוחה תוצרת בית, לא?!"

 

 
פודינג אורז מתוך הבלוג Indian Simmer
פודינג אורז מתוך הבלוג Indian Simmer צילום : מתוך הבלוג
 

לדעתנו יש בבלוג שלה עוד כמה מתכונים שווים: אוכל הודי מסורתי כמו עוף מסאלה עם כמון ואפונה או פודינג אורז ורימונים, מתכון לפלפל אדום חריף כבוש, פאי אפרסקים אישי, הגשה מדליקה של סלט מלון ואוכמניות ואופן ההכנה של לדר פירות.

 
פאי אפרסקים אישי
פאי אפרסקים אישי צילום: מתוך הבלוג

בנוסף, סיין מפרסמת מתכונים שווים של בלוגרים אחרים ופותחת בפנינו עולמות קולינאריים חדשים (אחד השווים הוא סופלה התפוזים) ומעלה תמונות מדהימות מהביקורים שלה בהודו. אין ספק האוכל והתמונות כבר עושים לנו חשק לנסוע.

 

ההתמצאות באתר פשוטה כשהקטגוריות מופיעות בצד ימין למעלה (ביניהם תמצאו מתכונים צמחוניים, לחמים, קינוחים  וללא גלוטן), ולמטה יותר תמצאו את המתכון לפי תאריך עלייתו לבלוג.

 

המלצה שלנו 

השילוב הראוי (והמפתיע): קרפ אורז ועדשים

אתגר קולינרי: עוגת קטיפה אדומה

קלאסיקה מודרנית: פנקייק תפוחי אדמה עם אפונה

 

ועכשיו לחלק שכולנו חיכינו לו - שני מתכונים מתוך הבלוג:

 

שוקי עוף מצופים (עוף טנדורי) עם רוטב מלפפונים

 

 
שוקי עוף מתוך הבלוג Indian Simmer
שוקי עוף מתוך הבלוג Indian Simmer צילום : מתוך הבלוג
 

שוקי עוף הם מנה שתמיד הולכת טוב, גם לילדים וגם למבוגרים. הפעם ההפתעה היא ברוטב מלפפונים מרענן שניתן לעשותו פרווה אם מחליפים את היוגורט החלבי ביוגורט סויה ושמן זית.

 

מצרכים לעוף:

6 שוקי עוף

2 כפות אבקת כוסברה

1 כפית פלפל אדום חריף

1 כפית אבקת קארי

1 כפית אבקת מסאלה (לא חובה)

1 כפית אבקת שום או שום כתוש

1 כפית אבקת זנגביל או כפית ג'ינג'ר כתוש

1 אבקת כמון

מיץ מלימון אחד

2 כפות יוגורט (או כפית שמן זית)

מלח

 

לרוטב מלפפונים:

1 כוס מלפפון קצוץ דק (רצוי קלוף)

1/2 כוס יוגורט ללא שומן (או יוגורט סויה)

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

1 כפית תבלין מסאלה (chat masala)

1/2 כפית אבקת פלפל אדום

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל המצרכים למרינדה של שוקי העוף.
  • משרים את השוקיים במרינדה לפחות שעה אך לא יותר מ24 שיות.
  • מחממים תנור ל-230 מעלות.
  • מניחים את השוקיים בתבנית אפייה, מכניסים לתנור ומנמיכים ל-180 מעלות.
  • לאחר כ-25 דקות הופכים את השוקיים ונותנים להם להתבשל עוד כ-10 דקות.
  • מעבירים למצב גריל והשחימו את העוף 5 דקות בכל צד.
  • מערבבים את כל מצרכי הרוטב לתערובת חלקה.
  • מגישים את הרוטב לצד השוקיים.

 

 
באמצע הדרך - שוקי העוף ורוטב המלפפונים
באמצע הדרך - שוקי העוף ורוטב המלפפונים צילום : מתוך הבלוג
 
 
טרמיסו נקטרינה מתוך הבלוג Indian Simmer
טרמיסו נקטרינה מתוך הבלוג Indian Simmer צילום : מתוך הבלוג
 

הסיבה שהטירמיסו נכנס לגרשיים היא שלא מדובר בטירמיסו הקלאסי, זה עם הקפה, אלא במתכון מקורי של גבינת מסקרפונה, בישקוטים וקלמנטינות. ניתן להכין כמנות אישיות בכוסות שקופות או כעוגה.

 

מצרכים:

24-30 בישקוטים

450 גרם גבינת מסקרפונה

2 כוסות מיץ קלמנטינה סחוט

1/2 כוס חמוציות (אחרי השרייה של כמה שעות במיץ חמוציות)

6 חלמונים בטמפרטורת החדר (ביצים בגודל L)

1/3 כוס סוכר

מיץ מלימון אחד

2 כפיות תמצית וניל

1/8 כוס אבקת קקאו (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  • מקציפים חלמונים וסוכר במהירות גבוהה עד שהם הופכים לתערובת גבוהה ובהירה.
  • מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים גבינת מסקרפונה, כוס מיץ קלמנטינות, מיץ הלימון ותמצית הווניל. הפודינג מוכן.
  • מכינים תבנית עוגה עגולה או כוסות שקופות וגבוהות.
  • טובלים את הבישקוטים במיץ הקלמנטינות שנותר ומניחים אותם בכלי ההגשה כשכבה ראשונה.
  • מפזרים מעל חמוציות ואז את פודינג ומורחים בצורה שווה.
  • ממשיכים באותו הסדר לפי כמות השכבות הרצויה.
  • בסיום מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל4-6 שעות, על מנת שהטירמיסו יספוג את הנוזלים.
  • לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת קקאו.

 

 
כעוגה אחת או בכוסות שקופות
כעוגה אחת או בכוסות שקופות צילום : מתוך הבלוג
 
 
עוד כתבות במדור טעם עולמי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.