מרתפי יין – הטרנד החדש של האלפיון העליון

 
מרתף יין בעיצוב מותאם אישית
מרתף יין בעיצוב מותאם אישית צילום: יח"צ
 
עודכן 18:31 01/11/2011

אחד הטרנדים המעניינים בעולם היין בתקופה האחרונה הינו בנייה של מרתף יין ביתי. כדי להבין מה הקשר בין בניינים לאלכוהול, שוחחנו עם דורית לחמי, מנהלת חברת כפיים, החברה הראשונה שנפתחה בארץ בתחום, ותציג את חידושיה בתערוכת היין סומלייה 2011

 
 
 
 
 
דורית לחמי, מנהלת חברת כפיים
דורית לחמי, מנהלת חברת כפיים צילום: יח"צ

בשנים האחרונות עולה המודעות ליין בארצנו הקטנה. חנויות יין, יקבי בוטיק, קורסי יין ותערוכות שכולן סובבות סביב המשקה. לפני כשבע שנים, קצת אחרי פיצוץ בועת ההיי-טק, החליטו דורית לחמי ומשה ג'רסי להיפרד מהמחשב והמקלדת לטובת יוזמה חדשה שלא היו דומות לה בארץ לפני כן, והקימו את חברת כפיים - לבניית מרתפי יין וספריות יין.

 

במסגרת פעילותם הם משתפים פעולה עם אדריכלים, כך שאלו יקצו חלל בפרויקטים החדשים שלהם לטובת מרתפי יין, ומקימים גם חדרי יין במקומות פנויים בבתים בנויים, בתור המשך של המטבח או הסלון. בשיחה עם דורית, מתגלה יזמית בעלת תשוקה עצומה ליין, תרבות ואסטתיקה:

 

מאיפה הגיע הרעיון להקים חברה שתתעסק במרתפי יין?

"זיהינו צורך, שישראל הופכת למעצמת יין: בארצנו יש תנאים מעולים לגידול יין והתעשייה התפתחה הרבה מעבר ליינות קידוש, וכל היקבים שמים דגש על יינות איכותיים. התחלנו להיות מאוד דומים למדינות בחו"ל מבחינת המודעות ליין. למשל קהילות היהודיות בחו"ל מאוד מעריכות יינות ישראלים ובכלל הם זוכים בפרסים בתחרויות נחשבות וזוכים לחשיפה מאוד יפה. בנוסף, יקבים ישראלים מביאים זני ענבים מחו"ל, ומגיעים לתוצרת מדהימה.

 

במקביל, היו התפתחויות בענף הבנייה: בתים פרטיים חדשים נבנים כשהם מושקעים מאוד, וענף האדריכלות תפס תאוצה. האלפיון העליון רוצים את הכי טוב.

 

לא כמו קולנוע ביתי, שאין לו הרבה ערך עיצובי, חדר יין הוא גם מאוד יפה, ולכן כשאדריכל מציע מרתף יין זה מקנה לו נקודות ומהווה סמל סטטוס גם מבחינת האדריכל וגם מבחינת הלקוח".

  

מאיפה הגיעה האהבה ליין?

"שנינו אוהבים לטייל בעולם, לאכול במסעדות עם יין טוב, לבקר ביקבים, וגם מהבית, לארח חברים, לבשל ולהגיש יינות טובים".

 

 
גרם מדרגות לפני שהפך לחדר יין
גרם מדרגות לפני שהפך לחדר יין צילום : אסף רונן, אורלי שרם אדריכלים
 

איך התחלתם?

"אני ומשה שני יזמים - התפתחנו בשוק ההייטק. התחום של היין והאמנות מאוד משך אותנו. מאוד אהבנו את כל מה שקשור לאוכל ויין החלטנו לקחת את התחביב הזה ולהפוך לעסק. מאהבה לעץ, אמנות וברזל, המרנו את האהבה למקצוע שייתן כבוד ליין. לקחנו על עצמנו לפתח את התחום בכל הכח".

 

עם אילו אתגרים התמודדתם בשלבים הראשונים?

"באנו עם משהו חדש שאין לאף אחד בארץ אז האתגר הכי משמעותי היה להרגיל לקוחות למוצר חדש. כל אתגר היה נקודת זינוק ולמדנו הרבה דרך הרגליים. הכל חלק מהקמה של עסק חדש. מבחינתי, המעבר משכיר לעצמאי מסתכם בסיפוק של לקוח שמרוצה מהעבודה שלנו".

 

 
גרם מדרגות אחרי שהפך לחדר יין
גרם מדרגות אחרי שהפך לחדר יין צילום : אסף רונן, אורלי שרם אדריכלים
 
 

ואיך התפתח היחס כלפי הרעיון עם השנים?

"הרבה לקוחות מבינים שמפגש עסקי מוצלח הוא מפגש עם אוכל טוב ויין טוב, כי עסקים עושים עם אנשים. בעיני, כל צליל בקבוק שנפתח מכניס לאווירה אחרת. לקוחות שלי מספרים שהם מקדישים מפגישה של שעה 50 דקות לתרבות ולסמול טוק, ו-10 דקות לביזנס, והיין הוא חלק מזה".

 

איפה את מרגישה את התרומה של החברה?

"ב-7 השנים האחרונות מה שעשינו זה להגדיל את הביקושים ליינות: כי ברגע שלקוח בונה מרתף יין הוא צריך גם למלא אותו. כשאני מסיימת בחודש חדר עם מקום ל1000 בקבוקים הוא גם ימלא את החדר, יתייעץ וילמד - ואנחנו משתדלים לכוון ליקבים ישראלים, גדולים ובמיוחד קטנים, אז התרומה היא לעודד צריכה של מוצרים כחול לבן".

 

החברה תציג חידושיה בתערוכת היין המקצועית סומלייה 2011 שתתקיים ב-7-8 בנובמבר בהיכל נוקיה 

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

wineblog - בלוג יין ישראלי

ראיון עם מנהל הבר עמית שמי

Winterroirs - בלוג יין וטיולים צרפתי

טיול באזורי היין : טוסקנה

הבקבוק, הפקק והיין - סרטונים מהרשת

חיים בבועה - המדריך ליין מבעבע

איך לקרוא תווית יין ולהבין הכל

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.