מתכון למרק עדשים ובטטות

 
טיפת הגשם הראשונה היא האות להביא את הכף והסיר עם המרק
טיפת הגשם הראשונה היא האות להביא את הכף והסיר עם המרק צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:37 03/11/2011

הרגע שבו החזאים מודיעים שסוף שבוע גשום לפנינו, הוא גם הרגע שבו הכי כיף לשים סיר על הגז ולהכין מרק סמיך שישביע ויפנק. בדיוק בגלל זה, חיהל'ה מכינה מרק כתום עם עדשים, בטטות ודלעת עם תיבול מחמם וארומטי של ג'ינג'ר ובהרט. עכשיו רק צריך תפאורה של גשם ואתם מסודרים

 
 
 
 
 

השמים מתקדרים, טיפות גשם מטפטפות פה ושם, הערבים כבר קרירים ואפילו החלפתי לשמיכה מעט יותר עבה.

 

מסביב שומעים אפצ'י ויש כבר כאלה שספגו שפעת מעצבנת. אז תגידו לי, יש זמן יותר טוב להכין מרקים מנחמים ומחחמים?

 

בעיני, הכי כיף לפתוח את החורף עם מרק סמיך וקטיפתי, שמשלב עדשים ומבחר ירקות כתומים - שפע בריאות. אני אוהבת להכין את המרק ללא תוספות חלביות או חלב קוקוס, ככה טבעי ככל שניתן. אישית התוספות הקרמיות מכבידות עלי. ברור שמי שיחפוץ יוכל להוסיף תכולת פחית חלב קוקוס או 125 גרם שמנת מתוקה לאחר הטחינה ולבשל עוד מספר דקות. ועוד טיפ קטן לפני שיוצאים לדרך - בעת ההגשה ניתן להזליף כף סויה ולפזר עירית קצוצה. 

 
טוחנים ליצירת מרקם סמיך
טוחנים ליצירת מרקם סמיך צילום: חיה אילונה דר

מצרכים:

בצל סגול קצוץ דק

2 שיני שום

2 כוסות עדשים כתומות

3 גזרים מגוררים

2 בטטות קלופות ומגוררות

כוס דלעת מגוררת

קורט כורכום

מלח ופלפל גרוס

1/2 כפית ג'ינג'ר

קורט בהרט

שמן זית לטיגון

2 ליטר מים

 

אופן הכנה:

  • יוצקים מעט שמן זית לסיר בינוני, מוסיפים את הבצל, השום והכורכום ובוחשים.
  • מוסיפים את יתר החומרים ומרתיחים.
  • מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עד לריכוך העדשים.
  • מכבים את האש וטוחנים את המרק בבלנדר ידני.
  • טועמים ומתקנים טעמים לפי הטעם.

 

 
כל הדרך אל המרק המושלם
כל הדרך אל המרק המושלם צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.