מתכון לריזוטו חצילים

 
ריזוטו חצילים
ריזוטו חצילים צילום: מתוך התוכנית
 
עודכן 18:31 06/11/2011

מנה איטלקית מסורתית - ריזוטו חצילים עשיר בחמאה, יין וציר ירקות

 
 
 
 
 

מצרכים: 

150 גרם אורז ארבוריו

200 גרם חמאה

1 חציל

3 כוסות ציר ירקות

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

מיץ מ-1/2 לימון

 

להגשה:

גבינת פרמזן מגוררת

1 כוס קצפת לא ממותקת

שמן זית

 

אופן הכנה:

  • ממיסים בסיר רחב 150 גרם חמאה, מוסיפים לסיר את קוביות החציל ומערבבים בכף עץ, ממשיכים לערבב ולטגן עד שהחציל מצהיב.
  • מוסיפים את האורז ומערבבים 3-2 דקות.
  • מוסיפים לסיר מעט מציר הירקות, ממשיכים לערבב עד שכמעט כל הנוזל נספג, מוסיפים עוד מעט ציר ושוב מערבבים, וכך כל רבע שעה, עד שהאורז עשוי אך לא רך מדי וכולו עטוף בנוזל סמיך.
  • מוסיפים את יתרת החמאה, את הבצל ואת הפלפל החריף ומערבבים בעדינות.
  • מכסים את הסיר ונותנים לריזוטו לנוח במשך כ - 4 דקות.
  • מערבבים את הריזוטו ומוסיפים מעט לימון.
  • מוסיפים את הקצפת (לא ממותקת), מפזרים מעט פרמזן ושמן זית ומגישים מיד.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

פשטידת אורז

אורז בסמטי מושלם

פודינג אורז

 
עוד כתבות במדור הכי טרי שיש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.