מתכון לאורז בסמטי מושלם

 
אורז בסמטי
אורז בסמטי צילום: מתוך התוכנית
 
עודכן 18:32 06/11/2011

שיטה מעולה להכנת אורז בסמטי מושלם וריחני בלי שמן על בסיס חצי בישול חצי אידוי

 
 
 
 
 

המצרכים:

2 כוסות אורז בסמטי לבן

מים רותחים

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול.
  • שוטפים אורז בסמטי לבן מתחת לברז במסננת (זה ימנע מאוחר יותר הידבקות של האורז)
  • מכניסים את האורז השטוף לסיר עם המים הרותחים וממתינים שיתחיל "לבעבע".
  • מוסיפים ומבשלים את האורז 5 דקות נוספות לאחר רתיחה.
  • מעבירים את האורז למסננת ושומרים מחצית מהמים בסיר. 
  • מרתיחים את המים שוב ומנמיכים את הלהבה.
  • מכסים את הסננת עם האורז ברדיד אלומיניום, מניחים אותה על החלק העליון של הסיר ומאדים במשך כ 8-10 דקות.  

 

טיפ: אם אוכלים את האורז מיד יש להסיר את רדיד האלומיניום או להשאיר מכוסה ולהמתין 20 דקות עד להגשה - האורז יישאר חם ונהדר.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

ריזוטו חצילים

פשטידת אורז

פודינג אורז

 

 
עוד כתבות במדור הכי טרי שיש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.