מתכון לקונוס בלינצ'ס במילוי גבינה ושוקולד

 
מעולה לאירוח
מעולה לאירוח צילום: יח"צ, קובי פרסול
 
עודכן 20:01 04/11/2011

בוקר מתוק - בלינצ'ס דקים במילוי גבינה 5% ורוטב שוקולד עשיר מעל

 
 
 
 
 

מצרכים לבלינצ'ס:

1 כוס חלב

1 כוס קמח מלא

1 ביצה טרופה

קורט מלח

1 כף שמן קנולה

 

למילוי ועיטור:

1 גביע גבינה לבנה 5%

1/2 כוס חמוציות קפואות

4-6 כפות אבקת סוכר (תלוי ברמת המתיקות שאתם אוהבים)

 

לגאנש השוקולד:

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם שמנת מתוקה 38%

 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב את חומרי הבלינצ'ס.
  • מחממים מחבת טפלון בינונית לחום בינוני.
  • מרימים את המחבת ויוצקים לתוכה (רצוי עם מצקת) שכבה עדינה ואחידה מהבלילה. מסובבים את המחבת בעדינות עד שנוצרת אחידות על פני המחבת כולה.
  • מחזירים אל החום ומשאירים להתייבשות עלה הבלינצ'ס בצידו העליון- כדקה בערך.
  • בעזרת טרווד הופכים בעדינות את עלה הבלינצ'ס ומשאירים מעל החום לעוד חצי דקה.
  • מוציאים מעל צלחת רחבה את עלה הבלינצ'ס המוכן, ולאחר מכן עורמים את עלי הבלינצ'ס אחד על השני ומצננים ביחד.
  • מערבבים היטב את הגבינה והסוכר.
  • חוצים כל עלה בלינצ'ס לחצי, מניחים שהצד המעוגל מולנו. מורחים גבינה בשליש הימני של עלה הבלינצ'ס.
  • מוסיפים מעל כמה חמוציות ומגלגלים שמאלה כקונוס.

 

גאנש השוקולד:

  • מחממים את השמנת מעל אש נמוכה לרתיחה קלה. מכבים את האש ומוסיפים לשמנת את השוקולד.
  • מערבבים היטב להמסת השוקולד בשמנת עד להווצרות גאנש סמיך ואחיד.
  • מעבירים את הגאנש לשק זילוף ומזלפים מעל קונוס הבלינצ'ס ומעטרים באבקת סוכר סביב.

 

מתכון באדיבות השף קובי פרסול עבור הרדוף.

 

רעיונות נוספים לארוחה של שבת בבוקר:

גרנולה ביתית

חלה מטוגנת עם אנטיפסטי וגבינת עיזים

קיש שקשוקה

לחמניות חלב בצ'יק

לחם גבינות ב-10 דקות

שבלולי גבינה מלוחים

מאפי גביניות

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.