אבא, מה נאכל היום • פרק 12

 
לפעמים יותר כיף לאכול את התבשיל הישר מהסיר
לפעמים יותר כיף לאכול את התבשיל הישר מהסיר צילום: מאראבו
 
עודכן 07:40 07/11/2011

מה אוכלים הילדים בבית משפחת בר, בו אבא הוא שף עסוק (ששוכח לאכול) ואמא לא אוהבת לבשל (בלשון המעטה). קבלו הצצה לחיי הקולינריה המשפחתית וגם: מתכון למנת פתיתים וירקות שילדים אוהבים במיוחד

 
 
 
 
 

"איזה כיף לאשתך שבעלה שף", זהו משפט שגור שאני שומע כל הזמן מאנשים מסביבי, "אתה בטח מבשל לבני המשפחה המון ואישתך פטורה מהמטלה הזאת", הם ממשיכים. אם אשתי נמצאת בסביבה באותו רגע היא תסתכל עליהם במבט מלא תוכחה ותגיד "תרגעו, בשעות שאנשים מכינים ארוחות ויושבים לאכול בעלי לא בבית".

 

אז מי מבשל ומה אוכלים אצלי בבית אתם שואלים? כשהתחתנתי לקחה אותי חמתי לשיחה צפופה והודיעה לי שהבת שלה לא מבשלת, לא מכבסת, לא מנקה ובאופן כללי חוץ מלאהוב לעבוד, היכולות שלה במטלות הבית שואפות לאפס. אין צל של ספק שמדובר באזהרת מסע חמורה ליוצאים לעולם הנישואין אבל אני לתומי חשבתי שבמשך הזמן היא תלמד לבשל ואני כשף לבטח אצליח ללמד אותה להכין משהו.

 
אוכל מרוקאי אותנטי במסעדת מאראבו
אוכל מרוקאי אותנטי במסעדת מאראבו

זהירות, המטבח מחוץ לתחום

אז זהו שלא. רוב הפגישות של אשתי במטבח נגמרות בכוויה מדרגה כזו או אחרת כשלאוכל ולחומרי הגלם בהם היא עושה שימוש נגרם "סבל רב". השבוע לדוגמא, לבקשת הבן שלי, אישתי ניסתה להכין קציצות כמו אלה של אבי, ממתמודדי מאסטר שף (כן, גם היא קנתה את ספר הבישול של התוכנית) ולאחר שבני טעם את הקציצות הוא אמר לה: "אמא, אני ממליץ שתפסיקי להכין קציצות".

 

למי שלרגע מרים גבה ותוהה מה אישתי חושבת על כל מה שנאמר כאן, אל חשש, היא ממש לא נעלבת מכל האמור לעיל וההיפך הוא הנכון. מבחינתה העולם הקולינארי יותר טוב ובטוח בלעדיה שכן היא מבחינתה, ששונאת את המטבח, רואה בכך שחרור גדול. בעבר כשהיו שואלים אותנו מי מבשל בבית, היינו צוחקים ואומרים שהמסעדות מאושרות עד הגג כי אנחנו דואגים לפרנסתן, היום לצערה של אשתי המבחר הצטמצם כי שרותי השליחויות לא מגיעים עד למושב בו אנו גרים, מה שמאלץ אותה מדי פעם להתמודד עם הכנת ארוחת ערב.

 

ואני, אני רעב, מת מרעב. אתם בטח אומרים לעצמכם מה אתה מתלונן? אתה שף ויש לך מסעדה אז תאכל שם. אז זהו, שזה בדיוק מה שגם אשתי אומרת לי "אני לא מבינה, יש לך מסעדה, למה אתה לא אוכל שם מהבוקר עד הלילה? אני מניח שמי שעסק במקצוע שמצריך התעסקות של שעות על גבי שעות עם אוכל במטבח יבין אותי. כשאתה נמצא כל היום בתוך מטבח מבשל וטועם מכל הבא ליד אין לך כבר חשק לאכול, ואצלי היום כל כך עמוס שאני גם שוכח לאכול. "מי שוכח לאכול", אומרת אשתי, "איך אני אף פעם לא שוכחת לאכול?"

 

ואז אחרי שלא אכלתי כל היום והתרוצצתי ממקום למקום, אני מגיע הביתה בעשר בלילה (ולעיתים אפילו מאוחר יותר) ונזכר שלא אכלתי כל היום, רמת האדרנלין נמוכה ותוקף אותי רעב עז. איך אני מתגבר על הרעב ומשקיט את הבטן אתם תוהים? אני נכנס למטבח בשקט, מדליק את האור ומחפש את שאריות ארוחת הערב של הילדים. פסגת החלומות הקולינרית שלי בשעת לילה מאוחרת הוא סיר פתיתים (את זה אישתי דווקא יודעת להכין לשביעות רצון ה"לקוחות" הקטנים בבית). אני מתיישב עם הסיר מול חדשות הלילה, עם כף שננעצת בתוך הפה במהירות ואוכל בהנאה צרופה את הפתיתים.

 

 
מהמטבח במסעדה למטבח הביתי
מהמטבח במסעדה למטבח הביתי
 
 
נהנה לבשל עם הילדים
נהנה לבשל עם הילדים

יום חופש או יום עבודה נוסף

כשאני לוקח חצי יום חופש מעבודה, אשתי קופצת על המציאה כמוצאת שלל רב. קונה בשר, ירקות, קוסקוס, אפונה ושלל מצרכים. אני מצידי משוכנע שלכבוד היום החופשי החגיגי אני זוכה לארוחת גורמה מפתיעה ואז היא אומרת לי: "תעשה טובה מאמי, אם אתה כבר בבית, תכין לילדים איזה כמה סירים לכל השבוע, הם יהיו מאושרים". 

 

האמת שממש כיף לי לבשל לילדים, אין יותר כיף מלשמוע ולראות אותם נהנים מהאוכל שאני מכין להם ויתרה מכך כיף לי לבשל ביחד איתם. אנחנו מחלקים בנינו את המטלות וכל אחד ממלא את תפקידו ביסודיות ובקפידה: האחד מקפיץ פטריות ומביא את הסירים והשניה קוצצת סלט. הבישול במטבח הופך לחוויה מהנה לכל המשפחה ובעיקר לאשתי שבזמן הזה "בולעת אותה האדמה" והיא מתחבאת במשרדה ומתפנה לעבודתה.

 

סבתא באה לביקור והשמחה רבה

אתם יכולים לתאר לעצמכם כמה אני וכל המשפחה שמחים כשאמא שלי מודיעה שהיא מגיעה לביקור (כן כולל אשתי,שרואה בביקור של חמתה, אירוע מציל חיים). כשאמא שלי מגיע לביקור היא ישר מתארגנת על המטבח שהופך במידי לשטח צבאי סגור. כשאני מגיע הביתה בלילה חזרה מהעבודה, אני נכנס למטבח ולרגע אני חושב שאני הוזה שכן על הגז יושבים סירים עם כל התבשילים שאני הכי אוהב ולצידם לחם טרי. כל שנשאר לי לעשות זה לשבת, למלא צלחת גדושה ולהתענג על הטעמים והריחות. ואשתי? אין מרוצה ממנה, היא ישנה לה בשקט מרוצה משבוע עמוס במאכלים טעימים שהורעפו עליה ובמקרר מלא בכל טוב. מצידה שלה, שהחלום הקולינראי הזה ימשך לנצח.

 

 
כשהסירים של סבתא פושטים על המטבח
כשהסירים של סבתא פושטים על המטבח
 

מסעדה בניחוח מרוקאי

ומילה לפני סיום, השבוע אירחתי אצלי במסעדה את סמדי בומבה כוכבת מאסטר שף לערב מחווה לאוכל המרוקאי. הערב היה עמוס ומוצלח עם המון מאכלים מרוקאיים אותנטיים, מוזיקה שמחה ואורחים מדהימים. ואני, אני שף ששמח, לאכול שוב אוכל של בית. כיון שהיה לי כיף גדול עם סמדי, הזמנתי אותה להשתתף בסדרת ארוחות דומות במסעדת מאראבו מידי מוצאי שבת במהלך כל חודש נובמבר. אני מזמין גם אתכם לבוא להתארח במסעדה, להנות ולהתפנק על אוכל מרוקאי. 

 

וכמו תמיד, נסיים עם מתכון מעולה, כזה שאהוב על הילדים אבל גם על המבוגרים שבנינו.

 

מתכון לפתיתים עם ירקות

מנה שאהובה במיוחד על ילדים ומתאימה כתוספת לצד מנת בשר או לבד עם סלט קטן ליד.

 

מצרכים:

1 כוס פתיתים

1/2 גזר חתוך לקוביות

1/2 בצל קצוץ דק

1/2 שום כתוש

1 כף שמן זית

2 כוסות מים

מלח,פלפל

 

אופן הכנה:

  • מטגנים בסיר את כל הירקות בשמן זית עד להזהבה.
  • מוסיפים את הפתיתים לסיר ומטגנים מעט.
  • מוסיפים לסיר את המים ומתבלים במלח ופלפל.
  • מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ10-15 דקות. מגישים חם.

 

לטורים הקודמים של השף המכשף:

להוציא ת'מיץ

עונת הזיתים

ספורטי שף

שוק הכרמל ושאר הירקות

דור ההמשך

מסעדה במבחן

שף או דוגמנית

צירי לידה

הנחתום מעיד על עיסתו

זיכרונות מבית אימא

חופשה באיטליה

 

 
עוד כתבות במדור השף המכשף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.