מתכון לפטה כבד עוף עם רוטב דובדבנים

 
מהמסעדה הישר למטבח הביתי
מהמסעדה הישר למטבח הביתי צילום: קורדוברו
 
עודכן 07:38 07/11/2011

היא מלווה אותה כבר שנים, תמיד גונבת את ההצגה ומלווה ברוטב מתוק-מפולפל. מעיין נדיר מלמדת אתכם איך להכין פטה כבד עוף עם רוטב דובדבנים ויין שהכי טעים לאכול עם באגט קלוי

 
 
 
 
 

לפני כ-9 שנים בערך, קצת אחרי שסיימתי את לימודי הבישול והקונדיטוריה שלי, צד את עיני פרסום במגזין דרך האוכל אליו הייתי מנויה (לא זוכרת את הכתוב במדויק), סופר שם על תחרות שף נולד, לטבחים צעירים (אולי לחובבי בישול) בחסותו של אורן גירון מבית הספר "עושים בישול".

 

הפרס הראשון היה קורסים קולינריים אצל אורן - בישול וקונדיטוריה וכן התלמדות מעשית אצל השף שחף שבתאי בחו"ל. כאן המקום לספר שאת הלימודים שלי עברתי אצל אורן גירון, צוות השופטים ששפטו את המנות היו השף אורן גירון בעצמו ופאנל שופטים כמו רות אוליבר, אייל לביא ועוד.

 

המנה שלי לתחרות היתה פטה כבד עוף כאשר בלב הפטה הוחבא בצל מקורמל לצידם רוטב תותים מפולפל יחד עם צנימי בריוש. באותה תחרות הגעתי עד לשלב רבע הגמר כאשר הזוכה בתחרות עצמה היה השף קונדיטור אורן דגן כפיר. ברור שהיתה המון אכזבה שלי מעצמי לאחר התחרות מצד אחד, אך מצד שני את הפרס, למעט ההשתלמות, כבר קיבלתי.

 

המנה הזו מלווה אותי כבר שנים והיא בין המזוהות ביותר עם המטבח שלי. תמיד כשאני מארחת היא תופיע בגרסה זו או אחרת. תשע שנים שאנחנו הולכות יד ביד ולא מוותרות אחת על השניה, אני התבגרתי וכך גם היא. הבצל המקורמל כבר לא נמצא במנה (ככה מכינים אותה מהר יותר) את הרוטב הנלווה אני מכינה ממה שיש - דובדבנים טריים, מיובשים או אפילו קפואים. חלקי העוף השונים אוהבים מתיקות ולכן יש לצמצם את היין היטב אך עם זאת אני אוהבת לשבור את המתיקות הזו עם המון פלפל שחור גרוס טרי אל תוך הרוטב וקצת צ'ילי יבש גרוס, בשביל העקצוץ.

 

 
"תשע שנים שאנחנו הולכות יד ביד, אני התבגרתי וכך גם היא"
"תשע שנים שאנחנו הולכות יד ביד, אני התבגרתי וכך גם היא" צילום : נטלי לוין
 

מצרכים לפטה כבד:

2 כפות שמן זית

750 גרם כבד עוף נקי ומפורק לאונות

300 גרם שומן מוקשה (שומן אווז, מרגרינה או חמאה)

1 בצל יבש גדול קצוץ

1/2 כוס ברנדי

קורט מלח גס

פלפל גרוס טרי

מעט צ'ילי יבש גרוס

 

רוטב דובדבנים מפולפל:

400 גרם דובדבן מיובש ללא סוכר

750 מ"ל יין אדום יבש

200 גרם סוכר

כ-2 כפות פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • במחבת גדולה ממיסים 100 גרם שומן ומוסיפים את השמן זית.
  • מוסיפים את הבצלים ומאדים למשך מספר דקות עד להזהבה קלה.
  •  מוסיפים את הכבדים ומטגנים מעט מכל צד (יש להשאיר אותם עדיין ורודים מעט בפנים).
  • מתבלים במלח, פלפל גרוס וצ'ילי יבש.
  • מוסיפים את הברנדי ומשלהבים. כאשר הלהבות נכבות מוסיפים את שאר השומן.
  • משאירים על להבה גבוהה עוד כחצי דקה ומסירים מהאש.
  • מעבירים למעבד מזון את הכבדים והנוזלים שנותרו במחבת וטוחנים לתערובת חלקה.
  • מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ומעבירים את התערובת לתבנית. מכסים מיד בניילון נצמד.
  • מקררים את הפטה ללילה.

 

רוטב דובדבנים מפולפל:

  • שמים בסיר את היין ו-200 גרם דובדבנים ומבשלים.
  • לאחר כחצי שעה מעבירים את הדובדבנים והיין למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
  • מסננים את הרוטב מהדובדבנים הטחונים ומחזירים לסיר.
  • מוסיפים את יתרת הדובדבנים והסוכר ומצמצמים את הרוטב עד לקבלת רוטב סמיך.
  • שומרים בכלי אטום בקירור.

 

לעוד מתכונים של מעיין נדיר >>

 

למקרה שפספסתם:

עוגת שקדים עם שוקולד לבן

לזניה מנצחת עם גבינות, תרד ורוטב עגבניות

פרצעל (בייגלה) ממכרים

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.