מתכון למרק עדשים וחזה אווז

 
חזה האווז מעניק למרק ניחוח נעושן וטעם עדין של בשר
חזה האווז מעניק למרק ניחוח נעושן וטעם עדין של בשר צילום: מתוך התוכנית
 
עודכן 09:33 07/11/2011

רוצים להתענג על מנה עשירה מזינה שמהווה ארוחה של ממש? הכינו מרק עדשים סמיך עם תוספת מיוחדת של חזה אווז

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 כוס עדשים חומות

1 כוס עדשים שחורות

1 בצל לבן

3 גזרים

2 סלרי (רק העלים)

1 שורש פטרוזיליה

200 גרם חזה אווז חתוך לרצועות

1 בצל סגול

חופן פטרוזיליה

2 ליטר ציר בשר

3 כפות שמן אבוקדו

1 ליטר מים רותחים

כמון

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • משרים את העדשים בתוך קערה עם מים רותחים במשך כ - 15 דקות, מכוסים בנייר כסף.
  • קוצצים את הבצל הסגול והבצל הלבן דק.
  • מחממים בסיר את השמן, מוספים את הבצל הלבן ומטגנים קלות.
  • חותכים את הגזר לעיגולים, את הסלרי לרצועות, ואת שורש הפטרוזיליה לקוביות.
  • מוספים לסיר את הגזר, הסלרי, ראש הפטרוזיליה, מטגנים מעט ומוסיפים גם את חזה האווז.
  • מסננים את העדשים מהמים, מוספים לסיר ומתבלים במלח, פלפל וכמון.
  • מוספים את ציר הבשר ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מוספים את הבצל הסגול למרק ומבשלים עוד כ - 20 דקות.
  • מפזרים מעט פטרוזיליה טרייה מעל ומגישים חם.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

מרק עוף וירקות

מרק אדום

קרוטונים ביתיים

קובה מטוגנת

 

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.