מתכון לעוגת דובוש דבש וקרם וניל

 
פנקו את עצמכם בחתיכת עוגה
פנקו את עצמכם בחתיכת עוגה צילום: מתוך התוכנית
 
עודכן 08:25 10/11/2011

עוגת שכבות הונגרית בגרסה מיוחדת עם בצק עשיר בדבש ושכבות שכבות של קרם וניל מפנק

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 ביצים

120 גרם סוכר

2 כפות דבש

1 כפית תמצית וניל אמיתית

2 כפות שמן קנולה

175 גרם קמח רגיל

1 כפית אבקת אפייה

 

לקרם הוניל:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כוס (240 מ"ל) חלב

1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

 

לקישוט:

200 גרם עוגיות חמאה טחונות לפירורים

אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מקציפים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר, הדבש ותמצית וניל במשך כ-5 דקות ובמהירות בינונית לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים לקציפה שמן קנולה ומערבלים עוד כדקה.
  • מקפלים בעזרת מרית לתוך קציפת הביצים את הקמח ואבקת האפייה לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • משטחים את התערובת על גבי תבנית (תבנית תנור סטנדרטית בגודל 34X42 ס"מ מרופדת בנייר אפייה) לעובי של 1/2 ס"מ ומחליקים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ 8-7 דקות עד להזהבה קלה. מצננים היטב.

 

להכנת הקרם:

  • מקציפים בקערת מיקסר את שמנת מתוקה, החלב והאינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם יציב.

 

הרכבת העוגה:

  • מניחים עלה בצק אחד על משטח עבודה, מורחים עליו חצי מכמות הקרם בשכבה אחידה של 1/2 ס"מ.
  • פורסים את עלה הבצק ל-5 פסים אורכיים ברוחב 8 ס"מ כל אחד ומניחים את הפסים אחד על גבי השני לקבלת עוגה עם 5 שכבות של בצק וקרם (מומלץ להיעזר במרית רחבה  ואפילו בשתיים).
  • מפזרים חצי מכמות פירורי העוגיות מעל וזורים אבקת סוכר.
  • חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק, הקרם ופירורי העוגיות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לצורך התייצבות. מאחסנים מכוסה במקרר עד 4 ימים.

 

הערות:

  • במקום פירורי עוגיות ניתן לפזר 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק.
  • מומלץ לנפות את הקמח ואבקת האפייה לפני הוספתם לתערובת.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת קרם שניט

עוגת אגוזים וקפוצ'ינו

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.