מתכון לעוגת קרם שניט

 
שכבות של עלים פריכים ומתפוררים ובינהם קרם מפנק
שכבות של עלים פריכים ומתפוררים ובינהם קרם מפנק צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 08:28 10/11/2011

עלים דקיקים מונחים ביחד כשבינהם קרם וניל עשיר ומעט אבקת סוכר למעלה

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק (ניתן להמיר את הכנת הבצק ב-750 גרם בצק עלים מוכן):

400 גרם קמח

1 כוס מים קרים

50 גרם חמאה

1 כפית מלח מחוקה

1/2 כפית סוכר

1 כף חומץ

250 גרם חמאה לקיפול

 

למלית:

2 מיכלי שמנת מתוקה

½2 כוסות חלב

2 חבילות אינסטנט פודינג וניל

 

לקישוט:

אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים (למעט החמאה לקיפול) ולשים בעזרת וו לישה, במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
  • מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי של 1 ס"מ ומניחים את החמאה, כשהיא מכסה שני שלישים משטח המלבן. את השליש שאינו מכוסה בחמאה, מקפלים על החלק שמעליו החמאה ואת היתרה מקפלים מעל בחזרה, כך שנוצר מלבן קטן יותר ולא רואים את החמאה מבחוץ.
  • מקפלים את הבצק עוד 3 פעמים באופן זהה, כשבתחילת כל קיפול, מרדדים את הבצק למלבן ומקפלים באופן זהה 1/3 ל-2/3 ולבסוף סוגרים למלבן קטן יותר. בין קיפול לקיפול מכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.

 

להכנת העוגה מבצק עלים (אם משתמשים בבצק עלים מוכן מתחילים את המתכון משלב זה):

  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי של עד 1/2 ס"מ. מניחים את עלה הבצק על גבי תבנית אפייה מוברשת במעט מים בפינות.
  • אופים את הבצק בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-40 דקות עד שהוא מזהיב.
  • מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג ומתחילים להקציף במהירות בינונית במשך 3-2 דקות עד קבלת קצף יציב.
  • מניחים עלה של בצק עלים אפוי על השולחן, מעליו מורחים שכבה של קרם (מחצית מהכמות), מניחים מעל עוד עלה, לוחצים מעט, מורחים את שארית הקרם וסוגרים עם העלה האחרון. בוזקים מעל מעט אבקת סוכר.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת דובוש דבש

עוגת אגוזים וקפוצ'ינו

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.