מתכון לעוגת אגוזים וקפוצ'ינו

הדפס
 
עוגת אגוזים וקפוצ'ינו שכיף לאכול עם הקפה
עוגת אגוזים וקפוצ'ינו שכיף לאכול עם הקפה צילום: מתוך התכונית
 
עודכן 08:32 10/11/2011

עוגת שכבות עם בצק עשיר באגוזים, מילוי קרם שמנת עם קפה ואגוזי לוז קראנצ'ים מעל

 

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

 

מצרכים:

6 חלבונים מביצים גדולות (L)

250 גרם סוכר

2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק

70 גרם קמח רגיל

 

למלית:

500 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם סוכר

מעט חלב (לדילול)

2 כפיות קפה נמס

 

לקישוט:

2 כוסות אגוזי לוז גרוסים גס וקלויים קלות

 

אופן הכנה:

  • מקציפים בקערת מיקסר את חלבונים והסוכר במהירות בינונית ובמשך כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב.
  • מקפלים לתוך התערובת העדינות את האגוזים והקמח לקבלת תערובת אחידה.
  • מסמנים על גבי נייר אפיה בעזרת עט או עיפרון 4 עיגולים בקוטר 22 ס"מ (קצת יותק קטן מקוטר התבנית)
  • הופכים את הניירות לצידם השני (כדי שהבצק לא יבוא במגע עם הסימון).
  • מורחים בעזרת מרית על גבי 4 העיגולים את תערובת האגוזים בהתאם לסימון ובעובי של כ-1/2 ס"מ.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.

 

להכנת המלית:

  • מקציפים את השמנת עם הסוכר והקפה הנמס עד קבלת קציפה יציבה בגוון מוקה אחיד.

 

להרכבת העוגה:

  • מניחים שכבה של בצק אגוזים בתחתית התבנית ומורחים מעל 1/4 מהמלית.
  • מניחים על שכבת המלית שכבת בצק שנייה, דוחסים מעט ומורחים שוב 1/4 מהמלית. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
  • מפזרים אגוזי לוז על המלית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעתיים. מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

 

הערות:

  • ניתן להחליף את אגוזי הלוז בבוטנים או קוקוס טחון לצורך ציפוי העוגה.
  • ניתן להכין 3 שכבות של בצק אגוזים מאותה כמות חומרים (הבצק יוצא יותר עבה) ושלוש שכבות מלית, לעוגה עם שכבות עבות ומודגשות יותר.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת דובוש דבש

עוגת קרם שניט

  

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.