המבשר הרשמי של החורף • קרמבו ביתי

 
אין מה להשוות - הגרסה הביתית מנצחת בגדול
אין מה להשוות - הגרסה הביתית מנצחת בגדול צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:58 09/11/2011

אם יש משהו שמבהיר לנו סופית שהחורך הגיע, זה הממתק העדין שנעטף אחד אחד במפעלים. אבל רגע לפני שאתם רצים לקיוסק השכונתי, נטלי לוין מראה לכם איך להכין את הפלא הזה גם בבית. רק אל תשכחו להתחיל לאכול אותו מהקצפת (או אולי מהביסקויט)

 
 
 
 
 

כמו תמיד בתקופה הזאת של השנה אני מתמוגגת מהעובדה שהקרמבו חזר למדפים לעוד עונה קרירה ומבשר באופן רשמי על בואו של החורף. למרות שבילדות הייתי מטורפת על הקרמבו הקנוי (ואמנם גם היום חוטאת בו לעיתים), לפני כמה שנים גיליתי את הפלא שנקרא קרמבו ביתי, שאין בכלל מה להשוות בינו לבין הקנוי.

 

עם בואו של הגשם בסוף השבוע האחרון מצאתי את עצמי מכינה את אותן עוגיות חמאתיות עגולות (הפעם בטעם קקאו וקפה, בשביל הגיוון), עורמת עליהן המון-המון מרנג איטלקי אוורירי, ומצפה את הכל בציפוי שוקולד דקיק. הקרמבואים המוכנים שהמתינו בסופו של דבר במקרר הבהירו לי שאין דרך חזרה - החורף כבר כאן להישאר.

 

 

קרמבו וניל
20-25 קרמבו, תלוי בגודל העוגייה

 

מצרכים לעוגיית קקאו וקפה:
140 גרם קמח לבן
2 כפות קקאו כהה
70 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חלמון מביצה גדולה
2 כפות אספרסו מוכן
כף ליקר קפה/שוקולד

 

למרנג איטלקי:
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
250 גרם סוכר לבן
50 מ"ל מים
כפית תמצית וניל אמיתית

 

לציפוי השוקולד:
300 גרם שוקולד מריר מומס
2 כפות שמן צמחי

3-4 כפות פולי קקאו גרוסים

 

אופן הכנה:

  • עוגיית קקאו וקפה: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, קקאו, סוכר וחמאה ומעבדים עד שמתקבלים פירורים.
  • מוסיפים את החלמון, האספרסו והליקר, וממשיכים לעבד עד שמתקבל גוש בצק.
  • משטחים את הבצק לדסקית, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר שעה - שעה וחצי.
    בינתיים מחממים תנור ל170 מעלות.
  • מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים.
  • מניחים על תבנית תנור המרופדת בנייר אפייה, ואופים כ8-10 דק', עד שהעוגיות מתייצבות. מצננים לחלוטין לפני שיוצרים את הקרמבו.
  • מרנג איטלקי: מתחילים בהכנת סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים יחד סוכר ומים, מביאים לרתיחה חזקה.
  • כאשר המדחום מראה שהטמפרטורה היא 110 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים בתוך קערת המיקסר במהירות בינונית.
  • כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של 117 מעלות מורידים אותו מהאש, מגבירים את מהירות ההקצפה למקסימום, ושופכים בזרם דק, תוך כדי הקצפה, על החלבונים.
  • מוסיפים את מחית הוניל, וממשיכים להקציף את המרנג כ10-12 דק', עד שדפנות הקערה מתקררות.
  • ציפוי השוקולד: מערבבים יחד את השוקולד המומס עם השמן הצמחי לתערובת אחידה ומבריקה מאוד.
  • הרכבת הקרמבו: בעזרת שק זילוף עם צנתר חלק בקוטר של סנטימטר מזלפים מעל כל עוגייה מהמרנג המוכן ליצירת מראה הקרמבו.
  • מעל כל קרמבו מפזרים מעט פולי קקאו גרוסים (מוסיף קראנץ').
  • מקפיאים את הקרמבו המוכנים כשלוש שעות לפני שמצפים אותם.
  • כשהקרמבו קפואים מצפים אותם בשוקולד המומס בטבילה או במזיגה. מצננים כחמש דקות במקרר ומגישים מיד.

 

 
פולי הקקאו מוסיפים קראנצ'יות בפה
פולי הקקאו מוסיפים קראנצ'יות בפה צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • את הקרמבו המוכנים והמצופים ניתן לשמור במקפיא בקופסא אטומה היטב. מומלץ להניחם בשכבה אחת ולא אחד על השני, כדי שלא יימעכו.
  • הקרמבו נשמרים עד כשבוע במקרר או עד שבועיים-שלושה במקפיא.
  • אם לא אוהבים את פולי הקקאו הגרוסים אפשר לוותר עליהם. בעיני הם מוסיפים טעם ומרקם מעניינים.
  • לחובבי עוגיות Oreos - אפשר לבנות את הקרמבו גם על עוגיות סנדוויץ' כאלה. יוצא מעולה, אם כי מעט מתוק מדי לטעמי.
  • אפשר לצפות את הקרמבו בציפוי שוקולד לבן או חלב בהתאם למה שאוהבים. אני חושבת שהשילוב הטוב ביותר הוא שוקולד מריר, שנותן קונטרה למתיקות המרנג, אבל זה לחלוטין עניין של טעם.
  • אפשר לותר על ציפוי השוקולד ולהשאיר את הקרמבו צחורים ויפים, עם נגיעות קטנות של פולי קקאו גרוסים.
  • פולי קקאו גרוסים ניתן להשיג בחנויות המתמחות לאפייה ולעיתים אף בסופרים הגדולים.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

לטורים הקודמים:

מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח

מתכון לקיש עגבניות ומוצרלה

מתכון לעוגיות ANZAC

מתכון לעוגת תמרים עם פקאן בזיגוג דבש

מתכון לפונדנט שוקולד

מתכון לעוגת לימון עם ציפוי חמצמץ

מתכון לעוגת תפוחים ואוכמניות

מתכון לטראפלס שוקולד עם הפתעה

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.